Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), δύο από τα έως τώρα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου που εντοπίστηκαν στη χώρα, διαγνώστηκαν στο δήμο Κιλελέρ και συγκεκριμένα στις τοπικές κοινότητες Μελισσοχωρίου και Αχιλλείου.

Το σχετικό πρωτόκολλο ενεργειών σε αυτές τις περιπτώσεις προβλέπει επίγειους ψεκασμούς στην περιοχή όπου έχει εντοπιστεί το κρούσμα. Στο πλαίσιο αυτό από την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώθηκε ότι την Πέμπτη 31 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί επίγεια ακμαιοκτονία με την μέθοδο ψεκασμού υπέρμικρου όγκου (ULV), για την καταπολέμηση των κουνουπιών, από τον ανάδοχο του έργου παρουσία αρμοδίων υπαλλήλων της Περιφέρειας. Οι ψεκασμοί θα γίνουν στις 10:30 το βράδυ (για το Μελισσοχώρι) και περίπου στις 11:30 (για το Αχίλλειο). Οι ψεκασμοί γίνονται με ειδικό σκεύασμα εγκεκριμένο αποκλειστικά για την εφαρμογή αυτή σε κατοικημένες περιοχές.

Για προληπτικούς λόγους συνιστάται οι πολίτες να μην κυκλοφορούν σε αυτήν την περιοχή από την ώρα έναρξης του ψεκασμού, το βράδυ της Πέμπτης 31/8 έως τις 5 το πρωί της Παρασκευής 01/9 του μήνα. Συνιστάται επίσης, να έχουν κλειστά τα παράθυρα και τις πόρτες, να μην έχουν απλωμένα ρούχα σε εξωτερικό χώρο, να προφυλάξουν τα κατοικίδια ει δυνατόν σε εσωτερικό χώρο. Ειδικότερα για τα καταστήματα στην περιοχή εφαρμογής συνιστάται να κλείσουν πριν από τις 10:30 το βράδυ της 31ης Αυγούστου.