Στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Σωματείο Διάζωμα, το οποίο ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του τέως Υπουργού Πολιτισμού Σταύρου Μπένου πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας.

Το παρών έδωσε ο Βουλευτής του νομού Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Καπετάνος, ο οποίος παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εξαιρετικά επιμελημένη εκδήλωση που αφορούσε στην ιστορία του πολιτισμού της Λάρισας.

Η πόλη της Λάρισας είναι γνωστή για το Αρχαίο Θέατρο που κοσμεί κεντρικό σημείο της πόλης, το οποίο χρονολογείται στα μισά του 3ου αιώνα Π.Χ., και λειτούργησε για έξι περίπου αιώνες μέχρι το τέλος του 3ου αιώνα Μ.Χ.

Ένα μνημείο ιδιαίτερης πολιτιστικής κληρονομιάς για τους Λαρισαίους το οποίο αποτελεί πόλο έλξης πολλών επισκεπτών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Ο Χρήστος Καπετάνος παρακολούθησε την εκδήλωση προς τιμήν της ιδιαίτερης του πατρίδας και στη συνέχεια δήλωσε τα εξής:

«Το Σωματείο Διάζωμα αποτελεί μια εξαιρετική πρωτοβουλία του πρώην Υπουργού Πολιτισμού Σταύρου Μπένου.

Θερμά συγχαρητήρια στην κα Σδρόλια και στην κα Αγγέλη για την εξαιρετική εκδήλωση που παρακολουθήσαμε για το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας αλλά και άλλων ιστορικών μας μνημείων.

Η Λάρισα πρωτοστατεί στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας από την αρχαιότητα και ως Λαρισαίοι είμαστε υπερήφανοι για τη σπουδαία αυτή περιουσία που μας κληροδότησαν οι πρόγονοι μας».