Χειμωνιάτικη ημέρα θα είναι η Παρασκευή με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Χωρίς ιδιαίτερα φαινόμενα θα περάσει το Σαββατοκύριακο, με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας την Κυριακή και περαιτέρω άνοδο τη νέα εβδομάδα.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή στην Θράκη, την Χαλκιδική, σε ανατολική Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και Εύβοια περιμένουμε νεφώσεις με βροχές, και στα ορεινά και τα βόρεια ημιορεινά παροδικές χιονοπτώσεις.

Τοπικές καταιγίδες θα σημειώνονται στο Αιγαίο και την Κρήτη.

Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα βόρεια τους 10 βαθμούς, έως 12 με 15 στα υπόλοιπα.

Στην Αττική είναι πιθανές λίγες ασθενείς βροχές στα ανατολικά και τα βόρεια του νομού, ίσως με λίγα χιόνια στην Πάρνηθα.

Οι άνεμοι βόρειοι έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 7 έως 13 βαθμούς. Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 3 έως 9 βαθμούς.

Το Σάββατο θα περάσει με λίγες βροχές σε ανατολική Στερεά, Εύβοια, νότιο Αιγαίο και Κρήτη και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι βοριάδες έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο με εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

ertnews.gr