Με τον νέο περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα συναντήθηκε ο επικεφαλής της Κ.Ο της Νέας Αριστεράς κ. Αλέξης Χαρίτσης, κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλία.

Σε δηλώσεις του ο κ. Χαρίτσης επεσήμανε την ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα οι αποζημιώσεις των κατοίκων στις πληγείσες από τις πρόσφατες πλημμύρες περιοχές και να ξεκινήσουν άμεσα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης της Θεσσαλίας.

«Επιλέξαμε – σημείωσε – να ξεκινήσουμε την περιοδεία μας από τη Θεσσαλία μετά τις καταστροφές που σημειώθηκαν από τις πλημμύρες. Επιλέξαμε να ακούσουμε από τους ίδιους τους ανθρώπους την πραγματικότητα, που είναι σκληρή και δείχνει την κατάρρευση του επιτελικού κράτους, το οποίο άφησε μόνους 4 μήνες τώρα τους ανθρώπους της Θεσσαλίας. Παράλληλα επιδιώκουμε να γίνουμε η φωνή των πλημμυροπαθών σε κεντρικό επίπεδο και στο κοινοβούλιο».

Εξήγγειλε την ανάληψη κοινοβουλευτικών πρωτοβουλιών τόσο για την επίσπευση των αποζημιώσεων των πληγέντων όσο και για τον καθαρισμό των χωραφιών, ώστε να μπορέσουν οι αγρότες να καλλιεργήσουν ξανά.

Παράλληλα, ο κ. Χαρίτσης μίλησε για την κλιματική κρίση, εξηγώντας όμως ότι “δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι ώστε να μην προχωρούν τα έργα που θα θωρακίσουν τις πόλεις και τα χωριά”. Εντόπισε “μεγάλες καθυστερήσεις σε έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής προστασίας, με ευθύνη της κυβέρνησης” και πρόσθεσε ότι “αν δεν αλλάξει η πολιτική, τότε θα οδηγηθούμε σε ερημοποίηση”.

ertnews.gr