Χαμηλά έως μέτρια επίπεδα συλλήψεων ενήλικων (πεταλούδων) πράσινου και ρόδινου σκουληκιού διαπιστώνονται στις περισσότερες περιοχές της Π.Ε. Λάρισας.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΟΚ ΠΕ Λάρισας, παρέχοντας ταυτόχρονα καλλιεργητικές συμβουλές στους παραγωγούς, τους οποίους καλεί να είναι σε εγρήγορση.

Eιδικότερα στο δίκτυο φερομονικών παγίδων που έχει αναπτύξει η Υπηρεσία, όσον αφορά στο πράσινο σκουλήκι, μέχρι στιγμής διαπιστώνονται χαμηλά έως μέτρια επίπεδα συλλήψεων ενήλικων (πεταλούδων) πράσινου σκουληκιού στις περισσότερες περιοχές της Π.Ε. Λάρισας.

Με βάση τις παρατηρήσεις από τους επιτόπιους ελέγχους που διενεργούν γεωπόνοι-φυτοϋγειονομικοί ελεγκτές της Υπηρεσίας, προς το παρόν δεν διαπιστώνεται η ύπαρξη ζωντανών προνυμφών (σκουληκιών) πράσινου σκουληκιού πάνω από το όριο επέμβασης.

Όσον αφορά στο ρόδινο σκουλήκι, μέχρι στιγμής διαπιστώνονται χαμηλά έως μέτρια επίπεδα συλλήψεων ενήλικων (πεταλούδων) ρόδινου σκουληκιού στις περισσότερες περιοχές της Π.Ε. Λάρισας. Προς το παρόν και ύστερα από δειγματοληψίες και έλεγχο καρποφόρων οργάνων (καρυδιών) που πραγματοποιούν υπάλληλοι της Υπηρεσίας, τα επίπεδα προσβολών από ρόδινο σκουλήκι είναι κάτω από το όριο επέμβασης.

Οι γεωπόνοι (Καταστήματα Γεωργικών Εφοδίων, Γραφεία Αγροτικής Οικονομίας κ.α.) και οι βαμβακοπαραγωγοί που πιθανόν εντοπίσουν σημαντική εντομολογική προσβολή ή οποιοδήποτε άλλο ανησυχητικό σύμπτωμα σε βαμβακοκαλλιέργειες, να επικοινωνήσουν άμεσα με την Υπηρεσία (τηλ.: 2413 511119, 2413 511157) και με το ΠΚΠΦΠ & ΦΕ Βόλου (τηλ: 24210 66525), προκειμένου να εκδοθεί προειδοποίηση για την ευρύτερη περιοχή.