Σύμφωνα με το Κινέζικο ημερολόγιο, το 2024 είναι η Χρονιά του Δράκου (Year of the Wood Dragon). Το ξύλο, ένα από τα 5 βασικά στοιχεία του Φενγκ Σούι, αντιπροσωπεύει τη ζωντάνια και τη δημιουργικότητα. Από την άλλη, ο δράκος είναι το πέμπτο ζώο στον κινεζικό ζωδιακό κύκλο και σχετίζεται με την επιτυχία, την ευφυΐα, την τύχη και την επιτυχία στην κινεζική κουλτούρα. Αυτός ο συνδυασμός δίνει στους ανθρώπους που γεννήθηκαν το Έτος του Ξύλινου Δράκου (1928,1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012 και 2024) ενέργεια και ορμή. Ονειρεύονται να αλλάξουν τον κόσμο και είναι καλοί στο να βρίσκουν καινοτόμες ιδέες και να τις εφαρμόζουν. Είναι τελειομανείς και δεν θα εγκαταλείψουν εύκολα τους στόχους τους.

Η νέα χρονιά στην Κίνα, λοιπόν, ξεκινά στις 10 Φεβρουαρίου του 2024 και θεωρείται μια χρονιά ανάπτυξης, προόδου και αφθονίας. Το πιο τυχερό χρώμα για το νέο έτος που έρχεται σχεδόν έναν μήνα (και κάτι) μετά τον εορτασμό της δικής μας Πρωτοχρονιάς, βρίσκεται ανάμεσα στις 20 αποχρώσεις του πράσινου και ομολογουμένως είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά χρώματα της συγκεκριμένης χρωματικής παλέτας. Ποιο να είναι άραγε το χρώμα-μαγνήτης τύχης και θετικής ενέργειας σύμφωνα με το Φενγκ Σούι; Διάβασε παρακάτω για να κάνεις την τύχη σου το 2024 (και να είσαι η καλύτερη).

Φενγκ Σούι: Το χρώμα που πρέπει να έχεις στο σπίτι σου το 2024. Τύχη βουνό

Το πιο τυχερό χρώμα για το 2024, λοιπόν, που είναι και απόλυτα συνδεδεμένο με το Έτος του Δράκου στον Κινεζικό Ζωδιακό κύκλο, είναι το εντυπωσιακό σμαραγδί. Συνδέεται με την ανάπτυξη, την αναγέννηση και την αρμονία με τη φύση.

Δυο extra τυχερά χρώματα για να κάνεις το πιο αρμονικό color combo

Υπάρχουν δύο ακόμη χρώματα που μπορούν να συνδυαστούν με το σμαραγδί και να δημιουργήσουν ένα color combo που θα κάνει το περιβάλλον σου πιο αρμονικό.

Χρυσαφί-κίτρινο: Αυτό το χρώμα συνδέεται με την αισιοδοξία και την ευημερία. Σε συνδυασμό με το σμαραγδί, το βοηθάει να προσελκύσει τον πλούτο και να φέρει περισσότερη χαρά και ευτυχία στη ζωή σου.

Βαθύ κόκκινο: Το κόκκινο είναι ένα ισχυρό χρώμα που δηλώνει ζωντάνια και πάθος. Μπορεί να ενισχύσει το κίνητρο και τον ενθουσιασμό σου να κυνηγήσεις τους προσωπικούς και επαγγελματικούς σου στόχους φέτος.

Extra info: Ο κινεζικός ζωδιακός κύκλος ακολουθεί έναν κύκλο 12 ετών, με κάθε χρόνο να αντιπροσωπεύεται από ένα ζώο: Αρουραίος, βόδι, τίγρη, κουνέλι, δράκος, φίδι, άλογο, πρόβατο, πίθηκος, κόκορας, σκύλος και γουρούνι, με αυτή τη σειρά.

ladylike.gr