Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Κιλελέρ Αχιλλέας Χατζούλης, ως εκπρόσωπος του Δήμου συνήψε σύμφωνο συνεργασίας με την Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας νόσου Alzheimer και συναφών δια ταραχών νομού Λάρισας Ελένη Καμπούρα-Νιφλή στο πλαίσιο ανάπτυξης συνεργασίας.

Το σύμφωνο στοχεύει στην πρόληψη της νόσου alzheimer με σκοπό την υγιή γήρανση και την ευζωία. Στην ενημέρωση και για τα δικαιώματα των ασθενών, των φροντιστών, τις δομές υγείας κ.λπ. Στη δωρεάν εκτέλεση τεστ νοητικής, συναισθηματικής εκτίμησής, και άγχους. Στην υποστήριξη των οικογενειακών μελών με άτομα με άνοια και άλλες ευάλωτες ομάδες, στην καταγραφή των υγειονομικών αναγκών στην ενθάρρυνση για υιοθέτηση κανόνων νοητικής ενδυνάμωσης καθώς και στην οργάνωση της έρευνας σε επίπεδο πρόληψης των παιδιών, και των ηλικιωμένων για υγιή και ενεργό γήρανση.

Η Εταιρεία Alzheimer, από την έναρξη λειτουργίας της έως και σήμερα, είναι μέλος της Παγκόσμιας αλλά και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Alzheimer. Ως ενεργό μέλος των δύο παραπάνω φορέων συμμετέχει στα ετήσια Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά συνέδρια αντίστοιχα με παρουσιάσεις εργασιών και ερευνών πάνω στο θέμα της άνοιας αλλά και σε όλα τα Ιατρικά και Ψυχολογικά Συνέδρια, στην Ελλάδα και διεθνώς.

Ο Αντιδήμαρχος Αχιλλέας Χατζούλης έκανε την εξής δήλωση:

"Το Σύμφωνο συνεργασίας που υπέγραψε η Αντιδημαρχία του Δήμου Κιλελέρ με την Ελληνική Εταιρεία νόσου Alzheimer και συναφών διαταραχών έχει ως στόχο να προωθήσει την κατανόηση, την υποστήριξη καθώς και τη δράση όλων όσοι έχουν οποιαδήποτε σχέση ή ενδιαφέρον που αφορά σε αυτή τη νόσο στο Δήμο Κιλελέρ ώστε τα οφέλη που θα προκύψουν από τις δραστηριότητές της να γίνουν κτήμα όλων των δημοτών μας.

Το Σύμφωνο συνεργασίας είμαι πεπεισμένος ότι αρχικά θα βοηθήσει στη δημιουργία του κλίματος εκείνου στην κοινωνία το οποίο θα οδηγήσει στην όσο το δυνατόν μικρότερη περιθωριοποίηση των ασθενών και των οικογενειών τους αλλά και στην πιο έγκαιρη αναζήτηση φροντίδας. Κυρίως όμως θα βοηθήσει ώστε να οργανωθούν παρεμβάσεις σε επίπεδο φορέων της Πολιτείας οι οποίες θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση ολοκληρωμένης πολιτικής στο χώρο της υγείας."