Το ΕΠΑΛ Τυρνάβου γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, στο πλαίσιο του Υπουργείου Παιδείας, με την ομάδα φιλαναγνωσίας του σχολείου, αποτελούμενη από 20 μαθητές.

Η ομάδα υποδέχτηκε στην αυλή τη θεατρολόγο, Ελεονώρα Τσιαντούλα, η οποία είχε ετοιμάσει μια δράση με θεατρικό παιχνίδι γνωριμίας, εναλλαγής ρόλων και απόδοσης σκηνών από το βιβλίο νεανικής λογοτεχνίας «Η σπηλιά του Φιλοκτήτη», της Ζαφειρίας Κοτζαμάνογλου.

Οι μαθητές και μαθήτριες είχαν ήδη διαβάσει τις προηγούμενες ημέρες το βιβλίο κι έτσι στο τέλος συζήτησαν και με την ίδια τη συγγραφέα. 

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιερώθηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Βιβλίων για τη Νεότητα (IBBY), με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και το παιδικό βιβλίο.

Σ’ αυτή τη γιορτή του βιβλίου προσκλήθηκε και παρευρέθηκε η προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων ΔΔΕ Λάρισας, Βασιλική Ψαριανού, ενώ συμμετείχαν και η διευθύντρια του σχολείου, Ελένη Νούλα, ο υποδιευθυντής, Δημήτρης Σακατζής, καθώς και οι καθηγητές Μαρία Μπεκίρη, Δήμητρα Γεράση, Χρύσα Κοκκίνη και Αργύρης Γιουρούκης.