Την Πέμπτη 22/6/23 & ώρα 19:30 πραγματοποιήθηκε η καλοκαιρινή γιορτή των τριών παιδικών σταθμών του Δήμου Τυρνάβου καθώς και η εκδήλωση λήξης του Προγράμματος Επαγγελματικής Κατάρτισης, με τίτλο: “ΒΟΗΘΟΣ ΜΑΓΕΙΡΑ”  που υλοποιήθηκε από το Κ.Ε.Κ. Δ.ΥΠ.Α. Λάρισας στο πλαίσιο υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Δ.ΥΠ.Α. και του Δήμου Τυρνάβου. Το Κέντρο Κοινότητας Τυρνάβου στήριξε αυτό το πρόγραμμα συνεργασίας παρέχοντας υπηρεσίες πληροφόρησης στους ωφελούμενους στην έναρξη, κατά την υποβολή των αιτήσεων αλλά και κατά τη διάρκεια υλοποίησης του καθώς και στην διασύνδεση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. 

 

Το πρόγραμμα κατάρτισης, το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία,  ήταν συνολικής διάρκειας 250 ωρών και φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Χριστοδούλειου Βρεφικού Σταθμού Τυρνάβου κατά τις απογευματινές ώρες.

 

Στην τελετή λήξης απονεμηθήκαν πιστοποιητικά παρακολούθησης στους καταρτιζόμενους του Κ.Ε.Κ. Δ.ΥΠ.Α. Λάρισας, οι οποίοι ολοκλήρωσαν επιτυχώς το πρόγραμμα και  ακολούθησε δεξίωση για τους παρευρισκόμενους πολίτες του Τυρνάβου με εδέσματα και γλυκίσματα, παρασκευασμένα από τους ίδιους και τους εκπαιδευτές τους για τους μικρούς μαθητές και τους γονείς των 3ων  Παιδικών Σταθμών Τυρνάβου.

 

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Κόκουρας Ιωάννης, ο Αντιδήμαρχος  Κοινωνικής Πολιτικής & Προστασίας Δημόσιας Υγείας κ. Ξηρομερίσιος Ανδρέας, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης/Πρωτογενούς Τομέα κ. Σακούτσιος Γεώργιος, ο Διευθυντής του ΚΕΚ ΔΥΠΑ Λάρισας κ. Γεράσης Δημήτρης, η Προϊσταμένη Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΔΥΠΑ Θεσσαλίας κ. Γεροστέργιου Κέλλυ, η  Εργασιακός Σύμβουλος της ΔΥΠΑ.  κ. Λιανού Αναστασία, η Προϊσταμένη και οι εκπαιδευτικοί των Παιδικών – Βρεφικών Σταθμών καθώς και τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Τυρνάβου.

Το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.