Ο καθηγητής στην αρένα 

-Ο Βελόπουλος ανεβάζει επίπεδο μεταξύ των πολιτευτών της Ελληνικής Λύσης στη Λάρισα. Ο γενναίος που πήρε τελευταίος την απόφαση να αλειφτεί με λάδι και να ορμήσει στην πολιτική αρένα μαζί του, είναι ο Λαρισαίος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Αλέξανδρος Παπαχατζής.
Προφανώς τον έθελξε η προοπτική της εκλογικής έδρας η οποία, για την «Ελληνική Λύση» στη Λάρισα, θεωρείται περίπου ως δεδομένη, και σίγουρα όχι οι μεταμεσονύχτιες εμφανίσεις του αρχηγού - πλασιέ με τις κηραλοιφές, ο οποίος δηλώνει ότι …πενήντα κράτη βρίσκονται σε πόλεμο με την Ρωσία.
Ευτυχώς ο καθηγητής Παπαχατζής δεν λέει τέτοια, οι λόγοι του περιστρέφονται γύρω από τις καλλιέργειές που είναι το αντικείμενό του και το γνωρίζει καλά. Άγνωστο πάντως τι θα συμβεί μέχρι τις εκλογές. Ίσως ο «Βελό» ζητήσει από τους πολιτευτές του να βάλλουν ένα χεράκι και στο τηλεμάρκετνγκ.
Δυσκολεύομαι πάντως να φανταστώ τον Παπαχατζή να πουλάει κηραλοιφές στο τοπικό κανάλι του Κολάτου.

"Γιάφκα" δεξιών

-Στέκι νεοδημοκρατών υπεράνω υποψίας αυτό εκεί στο γνωστό Καφέ του Προφήτη Ηλία. Πιο γνωστό δεν γίνεται, καθώς ανήκει στον Αχιλλέα Κέλλα, γιο του γιατρού και νεοδημοκράτη βουλευτή Χρήστου Κέλλα.
Το κατάστημα που, σημειωτέο, κάνει εξαίρετο καφέ, διαθέτει ποικιλία ηλικιών από πλευράς πελατείας, που ξεκινάει από νεαρόκοσμο και φτάνει μέχρι τον Νίκο Κατσαρό, τον Σαρακατσιάνο βετεράνο αντιπρόεδρο της Βουλής.
Οι δεξιοί θαμώνες περνάνε καλά με ατελείωτη κουβέντα, μόνο που τους πονάνε τα χέρια (από την πολλή ζύμωση)…

Μιχαλάκης ο λυτρωτής

-Με άλλον αέρα κυκλοφορεί ο αντιπεριφερειάρχης – σταρ του Αγοραστού στα Τρίκαλα μετά την ανακοίνωση ότι αυτού του είδους οι αιρετοί αποκλείονται από τα ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών.
Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν ήθελε να γίνει βουλευτής αλλά το άφηνε ανοιχτό για να διατηρεί ψηλά το γόητρό του… «Τι να πάω να κάνω στην Αθήνα; Να γίνω πορταμπόρσε;», (για τους μη Ιταλομαθείς σημαίνει τσαντοκουβαλητής)
Στα Τρίκαλα είναι περιζήτητος και έχει πέραση Ρωμαίου στρατηγού. Περπατάει στο δρόμο και τον ακολουθεί ένα σμήνος, αδιάφορων δήθεν, εκλογέων για να δουν σε ποιο Καφέ θα καθίσει.
Όταν επιλέξει Καφέ, στα γύρω τραπέζια απλώνεται και το σμήνος. Μόλις ετοιμάζεται να αποχωρήσει, οι εκλογείς σηκώνονται και αυτοί και, σε πειθαρχημένη σειρά είναι αλήθεια, τον πλησιάζουν καταθέτοντας τα αιτήματά τους. Άλλος ζητάει γκρέϊντερ για ένα σοκάκι στον Κλεινοβό, άλλος έχει καμένη λάμπα στο Λιόπρασο και πάει λέγοντας.
Μέχρι και στο ΠαΣοΚ Τρικάλων ανακουφίστηκαν από την μη κάθοδο Μιχαλάκη στις εκλογές. Λέγεται ότι 1.500 δικά τους ψηφοδέλτια τα είχε μπετοναρισμένα…

Οι σοφτ γυμνές του αγροσυνδικαλιστή

-Σε αστέρα του αντρικού πληθυσμού του διαδικτύου εξελίσσεται ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής Χρήστος Σιδηρόπουλος, καθώς, καιρό τώρα, ανεβάζει κάθε μέρα μια καλλίγραμμη γυμνή στη σελίδα του στο fb. Προφανώς κάνει σκάουτινγκ στο google καθώς η μία είναι καλύτερη από την άλλη.
Τα ξέκωλα του αγροτοσυνδικαλιστή είναι πιο ...λαχταριστά ακόμα και από εκείνα του Χιου Χέφνερ. Μιλάμε για Arte Agricola …

Εχεκράτης ο Θεσσαλός