Με απόλυτη επιτυχία και τη συμμετοχή μελών και φίλων τo τριήμερο 27 έως 29 Ιανουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε εκδρομή της Τοπικής Διοίκησης Λάρισας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών στη «Βυζαντινή Οχρίδα».

Στο δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής: 

"Το πρωί του Σαββάτου αναχωρήσαμε από τη Λάρισα με προορισμό τα Μπίτολα, κάνοντας μια πρώτη ενδιάμεση στάση στη Νεράιδα Κοζάνης για να θαυμάσουμε την υπέροχη θέα στη γέφυρα Σερβίων και τη λίμνη του Πολυφύτου.

Έμπλεοι συναισθημάτων και θαυμασμού για το μοναδικό φυσικό τοπίο, συνεχίσαμε τη διαδρομή μας και έπειτα από τη διέλευσή μας από το συνοριακό σταθμό της Νίκης της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, αφιχθήκαμε στα Μπίτολα, όπου περιηγηθήκαμε στην παλιά πόλη.

Μετά το πέρας της περιήγησης, ξεκινήσαμε και πάλι το ταξίδι για τον τερματικό μας προορισμό την πόλη της Οχρίδας, όπου αφού τακτοποιηθήκαμε στο ξενοδοχείο, το βράδυ πραγματοποιήσαμε την κοπή της βασιλόπιτας της Ένωσης μας και ανταλλάξαμε ευχές για το νέο έτος.

Το ίδιο βράδυ, συναντηθήκαμε με το Εθνικό Τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, όπου έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών και απόψεων, ενδυναμώνοντας έτσι την φιλία μεταξύ των λαών.

Την επόμενη ημέρα η ξενάγηση ξεκίνησε από το μοναστήρι του Οσίου Ναούμ, το οποίο βρίσκεται στη νότια πλευρά της λίμνης, όπου θαυμάσαμε τις εκπληκτικές τοιχογραφίες του. Ακολούθως, επισκεφθήκαμε το κέντρο της πόλης της Οχρίδας με τα γραφικά αρχοντικά, τις βυζαντινές εκκλησίες και το αρχαίο ελληνικό θέατρο, ενώ το απόγευμα υπήρχε ελεύθερος χρόνος για αγορές.

Την τρίτη ημέρα η εκδρομή μας ολοκληρώνεται με πρωινή επίσκεψη στη Στρούγκα για γνωριμία με την πόλη και χαλάρωση, ενώ το μεσημέρι πριν πάρουμε το δρόμο της επιστροφής, κάναμε ενδιάμεση στάση στα Μπίτολα για να γευματίσουμε.

Την εκδρομή μας συνόδευσαν ο επίτιμος Αρχηγός του σώματος και πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου μας κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, καθώς και ο επίτιμος Επιτελάρχης του Αρχηγείου μας κ. Παναγιώτης Ντζιοβάρας, τους οποίους ευχαριστούμε για την ιδιαίτερη τιμή να τους έχουμε κοντά μας.

Η θετική διάθεση και τα φωτεινά χαμόγελα στα πρόσωπα των συμμετεχόντων απέδειξαν την επίτευξη του σκοπού αυτής της εκδρομής, που ήταν η χαλάρωση, η ψυχική τόνωση και η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των συναδέλφων.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τόσο τους εκδρομείς όσο και τον Πρόεδρο της Τοπικής Διοίκησης Αργολίδας κ. Αθανάσιο Κατσιγιάννη για τη συμμετοχή και την άψογη συνεργασία τους και τους υποσχόμαστε σύντομα νέους και συναρπαστικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς."