Με αυξημένη προσέλευση εμπορικών επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό έλαβε χώρα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης η Δ.Ε FRESCON 2024 που πραγματοποιήθηκε από τις 11-13 Απριλίου 2024.

Επίκεντρο των εξελίξεων του κλάδου των φρούτων και λαχανικών, αλλά και θεσμό χαρακτήρισε τη FRESKON ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων την περασμένη Πέμπτη.

Στη φετινή έκθεση Τιμώμενη Χώρα ήταν η Πολωνία που συμμετέχει με 15 επιχειρήσεις φρέσκων φρούτων και λαχανικών, ενώ τη FRESKON επισκέφτηκαν συνολικά 250 ξένοι εμπορικοί επισκέπτες από 34 χώρες. Πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες επιχειρηματικά ραντεβού που είχαν προγραμματιστεί μεταξύ εκθετών και εμπορικών επισκεπτών

Ως μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες εκθέσεις του κλάδου στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη χαρακτήρισε τη FRESKON ο εκπρόσωπος της

Τιμώμενης Χώρας στη φετινή διοργάνωση, Πολωνίας, και αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Υποστήριξης Γεωργίας της Πολωνίας, κ. Τόμας Σιόντικ. Σημείωσε μάλιστα χαρακτηριστικά πως όποιος θέλει να «μετρά» ως παραγωγός φρούτων και λαχανικών πρέπει να βρίσκεται στη FRESKON, ενώ υπογράμμισε και τη σημαντική παραγωγική δυναμική της χώρας του στον κλάδο.

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των επισκεπτών της FRESKON και για τις επίκαιρες και εξειδικευμένες παράλληλες εκδηλώσεις της,

Παράλληλα έλαβε χώρα η FreshConMarket 2024, που διοργανώθηκε για όγδοη χρονιά από τη ΔΕΘ-HELEXPO σε συνεργασία με το περιοδικό ΦΡΟΥΤΟΝΕΑ, φέρνοντας σε επαφή επαγγελματίες του κλάδου των φρέσκων φρούτων και λαχανικών με αγοραστές 14 αλυσίδων σούπερ-μάρκετ από Ελλάδα, Βουλγαρία, Λευκορωσία, Ουκρανία, Κύπρο, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία και Βόρεια Μακεδονία.

Επίσης παράλληλα πραγματοποιήθηκε και η LOGISTICS & TRANSPORTS THESSALONIKI EXPO, την οποία διοργανώθηκε από την O.MIND CREATIVES και κατέγραψε σημαντική επισκεψιμότητα από τα Βαλκάνια και την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ενώ πλαισιώθηκε και από το συνέδριο LOGI.C Conferences.

Το Επιμελητήριο Λάρισας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας στήριξε τη συμμετοχή τριών τοπικών επιχειρήσεων μελών του

Την επιχείρηση με την επωνυμία "ΣΠΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΙΤΣΑΣ Α.Ε."  και αντικείμενο ΨΥΓΕΙΑ-ΣΥΣΚΕΥΑΣΤΗΡΙΑ, την επιχείρηση με την επωνυμία "ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ι.Κ.Ε."  και αντικείμενο το εμπόριο και την τυποποίηση αγροτικών προϊόντων και την επιχείρηση με την επωνυμία "BALBOUZIS FRUITS"  και αντικείμενο το εμπόριο φρούτων.

Την έκθεση επισκέφθηκαν εκπροσωπώντας το Επιμελητήριο ο Πρόεδρος κ. Σωτήριος Γιαννακόπουλος και ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Δημήτριος Αδάμ.