Τραγικός είναι ο απολογισμός του σιδηροδρομικού δυστυχήματος που συνέβη το βράδυ της Τρίτης στο ύψος του Ευαγγελισμού της Λάρισας, ελάχιστα μέτρα μακριά από το τούνελ των Τεμπών.

Στις 11 περίπου το βράδυ συγκρούστηκαν μετωπικά δύο αμαξοστοιχίες, μια εμπορική και μια επιβατική InterCity, που κατευθυνόταν από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη. Από την σφοδρότητα της σύγκρουσης εκτροχιάστηκαν τα τρία πρώτα βαγόνια του InterCity, τα οποία αμέσως τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Το τραγικό δυστύχημα σήμανε συναγερμό στις αρχές κινητοποιώντας την Πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ, την Αστυνομία αλλά και εθελοντές διασώστες, που έσπευσαν στο σημείο για τον απεγκλωβισμό των επιβατών και την διακομιδή των τραυματιών στα νοσοκομεία της Λάρισας. 

Στην επίσημη ενημέρωση που έκανε περίπου στις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ανέφερε πως «μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 26 νεκροί και 85 τραυματίες», ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών καθώς στο σημείο συνεχίζεται το έργο του απεγκλωβισμού επιβατών. Από τους τουλάχιστον 85 τραυματίες, οι 25 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Πληροφορίες, ωστόσο, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη αναφέρουν πως οι νεκροί είναι 29. 

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, που βρέθηκε στο σημείο της σύγκρουσης των τρένων, ανέφερε πως «τα βαγόνια 1 και 2 δεν υπάρχουν. Λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης εκτινάχθηκαν οι επιβάτες σε παρακείμενα χωράφια», εκφράζοντας τους φόβους του πως ο αριθμός των θυμάτων θα είναι μεγάλος. 

Λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της Τετάρτης ο πρόεδρος εργαζομένων του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας Γιάννης Γούλας ανέφερε πως "παραλάβαμε 15 νεκρούς, ο αριθμός τους φοβόμαστε ότι θα αυξηθεί".

Στην ανακοίνωσή της η Hellenic Train αναφέρει πως «στον Ευαγγελισμό σημειώθηκε μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών: μιας εμπορευματικής αμαξοστοιχίας και της αμαξοστοιχίας IC 62 που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη.

Την ώρα της σύγκρουσης επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες και προσωπικό της Hellenic Train, οι οποίοι συμμετείχαν σε επιχειρήσεις διάσωσης και παροχή βοήθειας στους ταξιδιώτες.

Αναμένεται συνεχής ενημέρωση».