Στα πλαίσια του 7ου Ταράτσα film festival Λάρισας, θα προβληθεί το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «THE OTHER HALF» του Γιώργου Μουτάφη, το Σάββατο 15 Ιουλίου στις 21.30 , στο Καφενείο η Γη. Για 15 χρόνια ο Γιώργος Μουτάφης γίνεται αυτόπτης μάρτυρας των μεταναστών ακολουθώντας τους στα σκοτεινά περάσματα των ευρωπαϊκών συνόρων.

Η ματαίωση, ο θάνατος, η εξάντληση από τη συνεχή προσπάθεια και οι επαναπροωθήσεις καταλαμβάνουν σημαντικό μέρος στο έργο του . Η κάμερα φτάνει σε σημεία απρόσιτα, καταγράφει ιστορίες που ξεπερνούν τα ανθρώπινα όρια και αποκαλύπτει πώς ζει «Το Άλλο Μισό».

Η προβολή θα γίνει παρουσία του σκηνοθέτη και συντελεστών της ταινίας. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΟΥΤΑΦΗ:

Ο Γιώργος Μουτάφης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977, είχε την πρώτη του επαφή με τη φωτογραφία στην ομάδα 18+. Σπούδασε φωτογραφία στη σχολή Focus και παραγωγή ψηφιακών ταινιών στη SAE Athens.

Τα τελευταία χρόνια έχει καλύψει τις πιο σοβαρές ανθρωπιστικές κρίσεις και συγκρούσεις σε περισσότερες από 25 χώρες σε όλο τον κόσμο, στη Μέση Ανατολή, τα Βαλκάνια, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική.

Η δουλεία του έχει δημοσιευτεί στο Newsweek, το TIME, τη LIBERATION, το Al Jazeera, τη BILD, το New Yorker, το CNN και το BBC μεταξύ άλλων.

Έχει αφιερώσει τα τελευταία δέκα χρόνια σε ένα μακροχρόνιο πρότζεκτ για τη μετανάστευση, εστιάζοντας στις επικίνδυνες ευρωπαϊκές διαδρομές που ακολουθούν οι μετανάστες. Ο Γιώργος έχει βάση την Αθήνα  και εργάζεται ως φωτορεπόρτερ  και κινηματογραφιστής.

Κρατήσεις θέσεων καθημερινά 17.00-19.00 στο τηλέφωνο (6946770148 – Cosmote)

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Ταράτσα film festival : Facebook & Instagram «Taratsa film festival Larisas» και στο e-mail taratsafestival@gmail.com