Οι εκδόσεις Ελκυστής σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του δήμου Λαρισαίων παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Λαρισαίου οικονομολόγου και συγγραφέα Νικόλαου Φασούλα  με τίτλο «Το σκληρό παιχνίδι της ζωής», τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023 στις 19:30,  στο αμφιθέατρο του 2ου ορόφου, στο κεντρικό κτίριο του Μύλου του Παππά (Γεωργιάδου 53). 

Δύο κόσμοι, ο κόσμος της αναπηρίας και ο κόσμος της «αρτιμέλειας» εκφρασμένοι στα πρόσωπα δύο νέων ηρώων, συναντώνται και μια δυνατή ερωτική ιστορία αρχίζει να ξετυλίγεται. 

Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα κοινωνικού χαρακτήρα που όμως βασίζεται σε αληθινά βιώματα του συγγραφέα. Σκοπός του βιβλίου είναι να δώσει στον αναγνώστη ένα βαθύτερο μήνυμα κατά των στερεοτύπων-προκαταλήψεων της αναπηρίας και του φόβου που αυτή προκαλεί, λόγω της άγνοιας που υπάρχει. 

Μέσα στις σελίδες του βιβλίου οι ήρωες έρχονται αντιμέτωποι με καταστάσεις όπως ο φόβος απέναντι στην αλήθεια, που κάνει σύμμαχο το ψέμα, ο πόνος της απόρριψης και της ανθρώπινης απώλειας, η αλαζονεία και η έπαρση που καμιά φορά κυριαρχούν μέσα μας και μας κάνουν αρνητικούς απέναντι σε μια διαφορετική πραγματικότητα από αυτή που θα θέλαμε εμείς για τον εαυτό μας και τους δικούς μας ανθρώπους. 

Και τέλος, τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης, που ίσως εξιλεώσει τα πάντα αν δεν είναι αργά. 

Την εκδήλωση θα συντονίζει ο δημοσιογράφος Λευτέρης Παπαστεργίου. 

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο συγγραφέας Νικόλαος Φασούλας.  

Σχολιασμό κειμένων θα κάνει ο σκηνοθέτης Άκυς Μητσούλης. 

Αποσπάσματα θα διαβάσουν η Κατερίνα Μαργούδα - ερασιτέχνης ηθοποιός και Παναγιώτα Τσιανογιάννη - δικηγόρος. 

Είσοδος ελεύθερη.