Συνεχίζεται με επιτυχία το πρόγραμμα «Skills4Jobs για Ηλεκτρολόγους Αυτοματιστές στη Θεσσαλία», που αποτελεί κοινή πρωτοβουλία του ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών και του ΣΘΕΒ – Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών στην Λάρισα.

Οι συμμετέχοντες έχουν παρακολουθήσει 144 ώρες μαθημάτων τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά προσαρμοσμένα στις ανάγκες της σύγχρονης βιομηχανίας, ώστε να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για τις εργασίες λειτουργίας, ελέγχου, συντήρησης και επισκευής των αυτοματοποιημένων βιομηχανικών εγκαταστάσεων.

Στο πλαίσιο του προγράμματος ξεκινούν επισκέψεις σε επιχειρήσεις-μέλη του ΣΘΕΒ, ενώ στελέχη των επιχειρήσεων αυτών θα παρουσιάσουν πραγματικά παραδείγματα και θα προσφέρουν συμβουλές mentoring.

Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του ΣΘΕΒ ο υπεύθυνος παραγωγής της ΜΠΕΤΤΙΝΑ Α.Ε. κ. Κώστας Γεροκώστας, ο οποίος αφού παρουσίασε τα βασικά σημεία εφαρμογής των βιομηχανικών αυτοματισμών στην παραγωγική διαδικασία της επιχείρησης, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της υλοποίησης τέτοιων προγραμμάτων καθώς και την αναγκαιότητα ενίσχυσης του επαγγέλματος του ηλεκτρολόγου – αυτοματιστή, ιδιαίτερα για τις Θεσσαλικές βιομηχανίες.

Στόχος του προγράμματος είναι να δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του να απασχοληθούν σε επιχειρήσεις-μέλη του ΣΘΕΒ.

Η δράση υλοποιείται με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, τη χρηματοδότηση του Προγράμματος Θεματικών Δωρεών του Ιδρύματος Μποδοσάκη και τη χορηγική υποστήριξη των επιχειρήσεων EXALCO Α.Ε., ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ, ΜΕΤΑΛΛΕΜΠΟΡΙΚΗ Θ. ΜΑΚΡΗΣ Α.Ε., ΜΠΕΤΤΙΝΑ ΑΒΕΕ και ΠΡΟΚΕΛ Α.Ε.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρωτοβουλία «Skills4Jobs για Ηλεκτρολόγους Αυτοματιστές στη Θεσσαλία» μπορείτε να βρείτε εδώ και εδώ.

Σχετικά με την πρωτοβουλία Skills4Jobs

Πρόκειται για μια νέα δυναμική πρωτοβουλία του ΣΕΒ που έχει στόχο να προσφέρει στο ανθρώπινο δυναμικό τις γνώσεις και τις δεξιότητες που ζητούν οι σύγχρονες, οργανωμένες και εξωστρεφείς επιχειρήσεις και να διασυνδέσει τους νέους της χώρας με την αγορά εργασίας.

Το «Skills4Jobs για Ηλεκτρολόγους Αυτοματιστές στη Θεσσαλία» υλοποιείται σε συνεργασία με τον ΣΘΕΒ, απευθύνεται σε νέες και νέους που έχουν αποφοιτήσει πρόσφατα από την τεχνολογική και τεχνική εκπαίδευση και περιλαμβάνει:

1. Ανάπτυξη τεχνικών δεξιοτήτων

2. Ανάπτυξη ήπιων δεξιοτήτων

3. Συμβουλευτική & Μentoring, και

4. Ευκαιρίες απασχόλησης για διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών με ανταγωνιστικούς μισθούς σε επιχειρήσεις-μέλη του ΣΘΕΒ.