Το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας (ΠΟΚΕΛ) και η συνεργάτιδά του – συγγραφέας, Ζαφειρία Κοτζαμάνογλου επισκέφθηκαν το Γυμνάσιο – Λυκειακές Τάξεις Βερδικούσας, στο πλαίσιο του προγράμματος Φιλαναγνωσίας και Δημιουργικής Γραφής του σχολείου, μετά από πρόσκληση του διευθυντή, Νίκου Παναγιώτου.

Η συγγραφέας είχε δώσει πριν καιρό, το εφηβικό της μυθιστόρημα «Η σπηλιά του Φιλοκτήτη» για να το διαβάσουν μαθητές κι εκπαιδευτικοί.

Έτσι λοιπόν πραγματοποιήθηκε συνάντηση με μαθήτριες της Β’ λυκείου κι εκπαιδευτικούς του σχολείου, κατά τη διάρκεια της οποίας το βιβλίο της συζητήθηκε και αναπλαισιώθηκε. Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, όπου έγινε ανταλλαγή απόψεων σε πολλά θέματα, με αφορμή τη δημιουργία κι έκδοση ενός βιβλίου, αλλά επεκτάθηκε και σε κοινωνικά κι εκπαιδευτικά ζητήματα.

Είναι σημαντικό να επισκέπτονται συγγραφείς κι άνθρωποι του πνεύματος την περιφέρεια, εκεί όπου δεν υπάρχουν ανάλογες ευκαιρίες για τέτοιες γόνιμες συναντήσεις. Αυτό εξ’ άλλου επιδιώκει και το Υπουργείο, με εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως της Ημέρας Παιδικού Βιβλίου.

Το ΠΟΚΕΛ εξ’ άλλου πρόκειται να επισκεφθεί και πάλι το Γυμνάσιο – Λυκειακές Τάξεις Βερδικούσας, με αφορμή τη λήξη της σχολικής χρονιάς, στην ειδική τελετή που ετοιμάζει το σχολείο, στην οποία θα υπάρξει και μια έκπληξη, με ένα διαφορετικό τέλος στο εν λόγω βιβλίο, το οποίο έγραψε μια μαθήτρια.