Στην πρόσφατη έγκυρη λίστα της AD Scientific Index που αξιολογεί τα πανεπιστήμια (λαμβάνοντας υπόψιν της μόνο το ερευνητικό τους έργο), το Πανεπιστήμο Θεσσαλίας σκαρφάλωσε ακόμη πιο ψηλά από ότι πέρυσι, στην 669η θέση στο κόσμο (2.98% του κόσμου) ανάμεσα σε 22.398 εκπαιδευτικά ιδρύματα, 68 από τα οποία Ελληνικά

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο καθηγητής κ. Δημήτρης Μπόγδανος "πριν από 10 χρόνια δεν ήταν ούτε στα πρώτα 1200!

Η ανοδική της πορεία την διατηρεί μέσα στα 300 καλύτερα της Ευρώπης (279η θέση) με 11 ερευνητές στο Τop3% και 63 επιστήμονες στο Τop10% της παγκόσμιας κατάταξης.

Στην Ελλάδα παραμένει στην 7η θέση αλλά με ισχνή απόσταση μόλις 2 θέσεων από το 6ο ίδρυμα της χώρας, το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων

Για όσους γνωρίζουν την άοκνη, επιμελή και επίμονη προσπάθεια που γίνεται από το ερευνητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου τα νέα αυτά είναι αναμενώμενα. Η Θεσσαλία ταλαιπωρήθηκε φέτος, για τους περισσότερους περισσότερο από κάθε άλλη περιφέρεια της χώρας αλλά το ανώτατο εκαπιδευτικό της ίδρυμά αντέχει στους κραδασμούς.

Και όλα αυτά χωρίς στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης για την έρευνα και την καινοτομία και κυρίως χωρίς ιδιαίτερη υποστήριξη από τους θεσμούς και την πολιτεία, στηριζόμενο κυρίως στο φιλότιμο, την εργατικότητα, την επιμέλεια και τον ενθουσιασμό των ανθρώπων του.

Το 2023 η Θεσσαλία ταλαιπωρήθηκε (ίσως) όσο καμία άλλη περιφέρεια της χώρας. Το Πανεπιστήμιο της, αποτελεί σταθερό πόλο αισιοδοξίας και ανάπτυξης και τέτοια νέα μας γεμίζουν ευθύνη αλλά επίσης χαμόγελο και αισιοδοξία για μεγαλύτερες επιδόσεις!!"