Το Περιφερειακό τμήμα Θεσσαλίας, του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (7ο Π.Τ. Ο.Ε.Ε.), σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι "θεωρεί αδιανόητο και απαράδεκτο να αποφασίζεται η άμεση διακοπή λειτουργίας ενός εμβληματικού σχολείου της πόλης μας, στο οποίο φοιτούν εκατοντάδες μαθητές και εργάζονται δεκάδες εκπαιδευτικοί και άλλοι εργαζόμενοι, εν μέσω μάλιστα της σχολικής χρονιάς, προκαλώντας προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία, στην τοπική κοινωνία και οικονομία της Λάρισας.

Είναι επιτακτική ανάγκη να δοθεί άμεσα λύση, από την Πολιτεία, στο μείζον κοινωνικό, αλλά και ηθικό ζήτημα, που απασχολεί περισσότερες από 1.500 οικογένειες της πόλης, ώστε να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί ομαλά η σχολική χρονιά, κυρίως για τους μαθητές, αλλά και για τους εκπαιδευτικούς και λοιπούς εργαζομένους των εκπαιδευτηρίων.

Καλούμε την Κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προχωρήσει άμεσα σε λήψη αποφάσεων, που θα διασφαλίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία των εκπαιδευτηρίων.

Το 7ο Π.Τ. Ο.Ε.Ε. εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του, στους μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζομένους, του Δημοτικού Σχολείου & του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Ράπτου, που επιτελούν σημαντικό έργο, έχουν καταξιωθεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και έχουν μεγάλη προσφορά και πλούσιο έργο στην τοπική κοινωνία και οικονομία."