«Την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου στην πλατεία της Αγιάς θα μαγειρέψουμε τσιγαρίδες μοσχοβολιστές και πεντανόστιμες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αγιάς.

Αναλυτικά αναφέρονται τα εξής: 

«Μικροί και μεγάλοι ελάτε να δείτε και να δοκιμάσετε!

Η Αύρα από το Εργαστήρι Γεύσης «Γιαμ» θα βάλει στην φωτιά δύο καζάνια με μικρά κομμάτια λίπος και ένα ίχνος κρέατος..Ο καπνός από τα ξύλα και η μυρωδιά από το τηγανισμένο κρέας θα απλωθούν τριγύρω….

Θα φτιάξουμε τσιγαρίδες, έτσι για το καλό όπως γινόταν εκείνα τα χρόνια…Με ταλαιπωρία κούραση και δυσκολία…Με νοσταλγία, αγάπη και διάθεση να δείξουμε στις νέες γενιές τα έθιμα και τις παραδόσεις.

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Αγιάς θα σερβίρουν παραδοσιακό τραχανά και λουκουμάδες με μέλι Κισσάβου τους οποίους θα παρασκευάσει ο Τάκης Δημηρούλης. Ζεστό κρασί θα παρασκευάζεται και θα προσφέρεται από το οινοποιείο «Θεοδωσίου».

Μια μεγάλη αγορά με τοπικά προϊόντα και παραγωγούς θα στηθεί στην πλατεία με τη συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας του Κώστα Κωστούλη και το χορευτικό «Μιλτιάδης Δάλλας».

Πάρτε τους φίλους σας, την οικογένειά σας και ελάτε να φάμε, να πιούμε, να γλεντήσουμε και με χαρά να αποχαιρετήσουμε το 2023».