Οι μαθητές/τριες του Δημοτικού Σχολείου Γόννων, ττο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, είχαν την υπέροχη ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τη διαδικασία παραγωγής των αγαπημένων μπισκότων "Βιολάντα", στο νέο έργοστάσιο παραγωγής που βρίσκεται στην περιοχή, στο 14ο χλμ Λάρισας - Μακρυχωρίου και το οποίο αποτελεί παράδειγμα πράσινης καινοτομίας, καθώς είναι το μοναδικό εργοστάσιο στον κόσμο... χωρίς καμινάδα.

Στο εργοστάσιο "Βιολάντα", το σχολείο υποδέχτηκε ο Διευθυντής του κ. Σπυρίδων Αφεντούλης, ο οποίος ξενάγησε τους/τις μαθητές/τριες στους χώρους του εργοστασίου, εξηγώντας τη διαδικασία και τα στάδια παραγωγής και απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις τους.

Ανέφερε ότι χάρη στην εφαρμογή της μοναδικής συνδυαστικής τεχνολογίας "Βιολάντα steam free," το εργοστάσιο κατάφερε να εξαλείψει τις καμινάδες ρύπων στη γραμμή παραγωγής, καθώς και τις καμινάδες αποβολής υδρατμών και θερμών αερίων μέσω ειδικών αναλλακτών νερού γεωθερμίας.

Αυτό σημαίνει ότι η παραγωγή των μπισκότων δεν προκαλεί αρνητικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, κάτι που είναι σημαντικό για τη βιωσιμότητα της περιοχής μας!

Η διδακτική επίσκεψη στο εργοστάσιο "Βιολάντα" αποτέλεσε σημαντική αφορμή για την ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών σε περιβαλλοντικά ζητήματα. Επιπλέον, οι συνεργάτες του κ. Αφεντούλη μοίρασαν μπισκότα στα παιδιά, προσφέροντας τους γευστική απόλαυση και ένα μικρό δείγμα της παραγωγής του εργοστασίου.

Το Δημοτικό Σχολείο Γόννων εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς τον κ. Αφεντούλη και την ομάδα του εργοστασίου "Βιολάντα" για τη φιλοξενία και την πολύτιμη εκπαίδευση που προσέφεραν.

Η επίσκεψη αυτή αποτελεί παράδειγμα της σημασίας της συνεργασίας μεταξύ σχολείου και της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας για την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των νέων σε θέματα περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης.