Παραμονή Αγίου Φανουρίου Μεγαλομάρτυρα και Νεοφανούς στο ομώνυμο ξωκλήσι στην Ελάτεια στη είσοδο του χωριού τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας, χοροστατούντος του π. Πορφυρίου, συλλειτουργούντων των π. Πέτρου και Χρήστου.

Ξεχωριστή αίσθηση κατά τον εσπερινό και ανήμερα της εορτής του Αγίου Φανουρίου προκάλεσαν οι δεκάδες φανουρόπιτες που πρόσφεραν οι πιστοί στη μνήμη του Αγίου. Ο Άγιος Φανούριος είναι στη λαϊκή μας παράδοση μέγας ευρέτης απολεσθέντων αντικειμένων και οι πιστοί προσφέρουν μία φανουρόπιτα ζητώντας από τον Άγιο να τους φανερώσει τα απολεσθέντα.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις συμμετείχαν ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, οι αντιδήμαρχοι κ. Παναγιώτης Γκατζόγιας, κ. Νίκος Μητσογιάννης, κ. Αθανάσιος Βλάχος οι Πρόεδροι Ελάτειας, Γόννων και Συκουρίου κ. Γιώργος Μπανιώρας, κ. Γιάννης Ζάρρας και κ. Μιχάλης Γκουντής, αντίστοιχα, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αθανάσιος Καραναστάσης, οι υποψήφιοι κ. Στάχταρης και κ. Σολωμός και πλήθος ευλαβών προσκυνητών.

Ακολούθησαν χορευτικές εκδηλώσεις στην πλατεία του χωριού από το δραστήριο Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελάτειας, ο οποίος πάντα φροντίζει και διατηρεί τα ήθη και τα έθιμα και προάγει τον πολιτισμό στην περιοχή.

Στη σύντομη του ομιλία του ο Δήμαρχος Τεμπών αναφέρθηκε στο πολυποίκιλο έργο του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου και της Προέδρου κας. Βασιλείας Καραίσκου και των μελών του.

Η διήμερη φετινή Γιορτή Κρασιού και Αμπελιού στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και χιλιάδες κόσμου κατέκλυσαν το χώρο της Αγίας Τριάδας Ραψάνης. Η γιορτή πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Τεμπών-Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π. σε συνεργασία με την Κοινότητα Ραψάνης, το Σύλλογο Γυναικών Ραψάνης και το Μορφωτικό Σύλλογο, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η Γιορτή πλημμύρισε και κατακλύστηκε από πλήθος κόσμου, οι οποίοι συνέρρεαν μαζικά για να απολαύσουν τη Γιορτή και να διασκεδάσουν.

Στην εκδήλωση συμμετείχε η ορχήστρα του αγαπημένου και ταλαντούχου Γιάννη Καψάλη και της μοναδικής Χαράς Βέρρα, οι οποίοι ερμήνευσαν δικές τους επιτυχίες και ξεσήκωσαν τον κόσμο με τις μοναδικές τους ερμηνείες και τις μουσικές τους.

Την Παρασκευή 25 Αυγούστου, ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης χαιρέτησε την εκδήλωση και απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό. Παρευρέθηκε
ακόμη, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Βασίλειος Πινακάς, σύσσωμη η δημοτική Αρχή, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ραψάνης κ. Δημήτριος Ζήλος, πρόεδροι συλλόγων και φορέων.
Δήμαρχος, βουλευτές, τοπικές αρχές επισκέφθηκαν τα καλαίσθητα περίπτερα των Συλλόγων, των οινοποιών και των επαγγελματιών της περιοχής και συζήτησαν με τα μέλη τους.

Στα περίπτερα πωλούνταν τοπικά εδέσματα της περιοχής, βιβλία με θέμα τη Ραψάνη και την ιστορία της, καθώς και ο ξακουστός Ραψανιώτικος οίνος.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Σύλλογος Γυναικών Ραψάνης, ο Μορφωτικός Σύλλογος, τοπικοί οινοπαραγωγοί και ο νεοσύστατος Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Ραψάνης.

Το Σάββατο, τη δεύτερη μέρα της Γιορτής ερμήνευσε τις επιτυχίες του ο τραγουδιστής Μάκης Δημάκης, ο οποίος ξεσήκωσε τον κόσμο σε ένα ατελείωτο κεφιού και διασκέδασης.

Το Σάββατο 26 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε το ετήσιο Αντάμωμα Πουρναριωτών, το οποίο πάντα διοργανώνεται το τελευταίο Σάββατο του Αυγούστου.

Το Αντάμωμα διοργανώθηκε από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Πουρναρίου σε συνεργασία με τον Δήμο Τεμπών-Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π. Το παρών έδωσε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, συνοδευόμενους από τους Αντιδημάρχους κ. Χρήστο Κρικώνη, Παναγιώτα Γκατζόγια, Γεώργιο Ντόντο, Νίκο Μητσιογιάννη, τον δημοτικό σύμβουλο κ. Αθανάσιο Καραναστάση, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Πουρναρίου κ. Γιάννη Μακρή, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Συκουρίου κ. Μιχάλη Γκουντή και υποψήφιους τοπικούς συμβούλους. Το Αντάμωμα στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, διότι δεν παρευρέθηκαν μόνο κάτοικοι του Πουρναρίου, αλλά και συνδημότες του εξωτερικού και πολίτες του Δήμου Λαρισαίων.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Τεμπών εξήρε το έργο του Εξωραϊστικού Συλλόγου και του Προέδρου κ. Μιχάλη Τσακνάκη, καθώς και των μελών του, αλλά και του χοροδιδάσκαλου συντοπίτη Πουρναρίου κ. Μιχάλη Τσακνάκη.

Ευχήθηκε καλή αντάμωση σε όλους του χρόνου.

Τέλος, ο Δήμαρχος Τεμπών παρευρέθηκε στα εγκαίνια της ανακαίνισης του πρώην δημοτικού σχολείου στον Νέσσωνα. Η ανακαίνιση πραγματοποιήθηκε από την ομάδα "Ecovillage" του κ. Κοντομάνου και του προγράμματος Erasmus, όπου τα παιδιά πραγματκά "έφεραν την Ευρώπη στον Νέσσωνα!". Τους ευχαρίστησε θερμά και εκείνοι με τη σειρά τους ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο Τεμπών και τη δημοτική Αρχή για την όλη στήριξη κατά τη διάρκεια του εγχειρήματος της ανακαίνισης.