To ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Λάρισας με επιστολή του προς τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη ζητά να ξεκινήσει η υλοποίηση του ακτινωτού ποδηλατοδρόμου που θα ενώνει το κέντρο της Λάρισας με τα δύο πανεπιστημιακά συγκροτήματα της πόλης αλλά και αυτά μεταξύ τους.

Αναλυτικά η επιστολή:

"Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα που συνέβη στα Τέμπη μας γέμισε αρχικά θλίψη. Θλίψη που γρήγορα μετατράπηκε σε οργή για τους νεκρούς, η πλειονότητα των οποίων νέα παιδιά, συμφοιτητές μας.

Αποφασίσαμε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε αυτό το έγκλημα να συγκαλυφθεί. Αγωνιζόμαστε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζικά ώστε να αποδοθούν ευθύνες ακόμα και στον πιο υψηλά ιστάμενο. Αγωνιζόμαστε και να για να μην επαναληφθεί παρόμοιο δυστύχημα.

Οι ασφαλείς και δωρεάν μεταφορές, ο εκσυγχρονισμός και η βελτίωση των υποδομών από εδώ και στο εξής θα αποτελεί διαρκή απαίτηση μας. Είτε αυτή αφορά σιδηροδρομικά και οδικά δίκτυα είτε μεταφορές εντός των πόλεων που σπουδάζουμε.

Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίηση του ακτινωτού ποδηλατοδρόμου που θα ενώνει το κέντρο της Λάρισας με τα δύο πανεπιστημιακά συγκροτήματα της πόλης αλλά και αυτά μεταξύ τους. Δηλαδή το κέντρο της πόλης με το ΠΓΝΛ και το συγκρότημα της Βιοπολις που στεγάζονται τα τμήματα Ιατρικής και Βιοχημείας, το συγκρότημα Βιόπολις με το συγκρότημα Γαιόπολις (πρώην ΤΕΙ) και το συγκρότημα Γαιόποιλις με το κέντρο.

Παρότι σήμερα δεν υπάρχει ποδηλατόδρομος μεγάλος αριθμός φοιτητών μετακινείται με ποδήλατο προς τις πανεπιστημιακές σχολές. Για να μην φτάσουμε στο σημείο να θρηνήσουμε θύματα αλλά και για να αυξηθεί ο αριθμός των φοιτητών που χρησιμοποιούν το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης πρέπει να μπει σε πρώτη προτεραιότητα ο συγκεκριμένος ποδηλατοδρόμος στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων."