Tην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας ζητά με αίτημά της η "Συμπαράταξη Λαρισαίων" για να συζητηθεί το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. 

Αναλυτικά, το αίτημα της Συμπαράταξης:

"Κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης 29 Φεβρουαρίου 2024 και μετά την παρέμβαση του συλλόγου φοιτητών ιατρικής σχετικά με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο που επιγράφεται «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου –Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων», δεσμεύτηκε η Δημοτική Αρχή να συγκαλέσει εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο.

Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχετε προβεί σε τέτοια ενέργεια, σας καλούμε να προχωρήσετε στην έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου και πάντως πριν την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου για να συζητήσουμε το θέμα.

Επειδή πιστεύουμε στο δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης και είμαστε αντίθετοι στην εμπορευματοποίησή της, είναι θέση μας η απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, που αφορά στην ίδρυση «μη κρατικών» Πανεπιστημίων και μέσω του οποίου παρακάμπτεται το άρθρο 16 του Συντάγματος, ενώ ταυτόχρονα διεκδικούμε το δικαίωμα σε δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους και όλες.

Η άποψή μας είναι ότι η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης και η αναβάθμιση και στήριξη των δημόσιων Πανεπιστημίων δεν είναι υπόθεση μόνο της ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά ολόκληρης της κοινωνίας.

Το Δημοτικό μας Συμβούλιο έχει υποχρέωση να συζητήσει και να πάρει θέση για όσα συμβαίνουν. Σε αυτήν την κατεύθυνση αναλαμβάνουμε και αυτήν την πρωτοβουλία για έναν ουσιαστικό διάλογο που αφορά ουσιαστικά στην ποιότητα και το μέλλον της δημόσιας παιδείας στη χώρα μας".