"Το τελευταίο διάστημα ζούμε το θέατρο του παραλόγου στην πόλη της Λάρισας με αφορμή τη λειτουργία ή μη του παζαριού" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος ζητώντας από τον απερχόμενο δήμαρχο να πάρει πίσω την απόφαση.

Ολόκληρη η επιστολή:

Προς: Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Α. Καλογιάννη

Το τελευταίο διάστημα ζούμε το θέατρο του παραλόγου στην πόλη της Λάρισας με αφορμή τη λειτουργία ή μη του παζαριού.

Ο απερχόμενος Δήμαρχος μας εμπαίζει κανονικά, κοροϊδεύοντας φορείς, πολίτες και 17.000 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Διαβάζουμε έκπληκτοι τις κωμικοτραγικές ανακοινώσεις της Δημοτικής Αρχής και ενώ πριν τις εκλογές, έπειτα από σχετική επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου με Αρ.Πρωτ.224, μας διαβεβαίωνε και επίσημα γραπτώς, σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ, δυο μέρες πριν τις εκλογές, ότι δεν υπήρχε περίπτωση να λειτουργήσει φέτος το παζάρι δεδομένης της κατάστασης που βίωναν οι συμπολίτες μας και ότι επρόκειτο απλώς για κακόβουλες φήμες, τα πράγματα αλλάζουν άρδην μετά τις εκλογές, με την απόλυτη ανατροπή και κωλοτούμπα.

Γιατί στις 6 Οκτωβρίου κύριε Καλογιάννη μας διαβεβαιώνατε ότι δεν θα γίνει το παζάρι και τώρα ξαφνικά στις 23 Οκτωβρίου διαβάζουμε ότι θα γίνει;

Γιατί αλλάξατε ξαφνικά γνώμη;

Τί έχει μεσολαβήσει κύριε Δήμαρχε στο μεσοδιάστημα;

Με ποιανού τα συμφέροντα τελικά είστε; Πάντως σίγουρα όχι με τα συμφέροντα των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων της πόλης μας.

Ως Δήμαρχος Λαρισαίων θα έπρεπε τόσα χρόνια να γνωρίζετε τις ανάγκες της πόλης μας και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε αυτή.

Εν μέσω μιας τόσο δύσκολης οικονομικά περιόδου, λόγω ειδικών συνθηκών, όπου η αγορά είναι στο ναδίρ, αποφασίζετε για δικούς σας λόγους και για συμφέροντα που μας βάζουν σε σκέψεις, να αποδυναμώσετε πλήρως τους Λαρισαίους επαγγελματίες.

Χρησιμοποιώντας τη δικαιολογία ότι τα έσοδα θα διατεθούν στους πλημμυροπαθείς προβαίνετε σε μια πράξη αψυχολόγητη, μη υπολογίζοντας καθόλου τους έμμεσα πληττόμενους που αυτή τη στιγμή επίσης παλεύουν να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους ζωντανές.

Δεν είναι σωστή η απόφαση, προσπαθώντας να βοηθήσουμε τους πλημμυροπαθείς με αυτό τον τρόπο, να ζημιώνουμε ταυτόχρονα χιλιάδες άλλες επιχειρήσεις με τις οικογένειές τους που δραστηριοποιούνται νόμιμα και φορολογούνται γι΄αυτό στην πόλη μας.

Όλοι θέλουμε να βοηθήσουμε, το έχουμε κάνει και συνεχίζουμε να το κάνουμε.

Υπάρχουν τρόποι αλλά αυτός δεν είναι ο ορθός.

Επίσης καλό είναι να μας εξηγήσετε με ποιο τρόπο θα διατεθούν τα έσοδα από το παζάρι στους πλημμυροπαθείς και ποιο είναι το πλάνο που υπάρχει ξέροντας ότι δυο μήνες μετά θα παύσετε των καθηκόντων σας.

Λίγο πριν αποχωρήσετε δυστυχώς δείξατε ασυνέπεια λόγων και έργων.

Αυτού του είδους οι αψυχολόγητες πρακτικές μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους.

Οι παράγκες από την 1η Σεπτεμβρίου που στήθηκαν μέχρι σήμερα 24 Οκτωβρίου, δεν έφυγαν ποτέ από τον χώρο της σκεπαστής αγοράς, προφανέστατα γιατί ήταν προαποφασισμένο αλλά όχι ανακοινώσιμο, ίσως λόγω των εκλογών.

Έχουμε μπροστά μας πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσουμε μην μας δημιουργείτε και άλλα.

Παρακαλούμε όπως αναστείλετε την απόφασή σας για την λειτουργία της εμποροπανήγυρης φέτος, για άλλη μια φορά, αλλά αυτή τη φορά προς όφελος της πόλης της οποίας υπήρξατε Δήμαρχος όλα αυτά τα χρόνια.

Για το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας

Ο Πρόεδρος

Παπαδόπουλος Χαράλαμπος