Η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, αλλά και η καταγραφή των θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι μετά τις καταστροφές στη Θεσσαλία, αποτέλεσε το κύριο θέμα της τηλεδιάσκεψης που είχε σήμερα με πρωτοβουλία της, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, με προέδρους ξενοδοχειακών ενώσεων.

Μάλιστα, στη σημερινή συνάντηση αποτυπώθηκαν και τα επείγοντα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και τα άμεσα αιτήματα αρμοδιότητας, όχι μόνο του υπουργείου Τουρισμού αλλά και των συναρμόδιων υπουργείων.

Από την πλευρά της, η υπουργός Τουρισμού δεσμεύτηκε να μεταφέρει στους αρμόδιους υπουργούς τα βασικά αιτήματα που δεν έχουν ακόμη επιλυθεί, καθώς και με τη συμβολή του ΕΟΤ να προγραμματιστούν δράσεις ειδικής προβολής και ενίσχυσης της εικόνας των πληγεισών περιοχών.

Η σημερινή τηλεδιάσκεψη έλαβε χώρα με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης Μύρωνα Φλουρή, του προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) Αλέξανδρου Βασιλικού και των προέδρων Ενώσεων Ξενοδόχων Σκιάθου Παναγιώτη Ανδριτσόπουλου, Μαγνησίας Γιώργου Ζαφείρη, Λάρισας Ειρήνης Παπαϊωάννου και Τρικάλων Γιάννη Κουρούπα.

capital.gr