Τέσσερις ακόμα γυναίκες ως υποψήφιες για το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων ανακοινώνει η «Συμπαράταξη Λαρισαίων», ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου.

Κατά αλφαβητική σειρά πρόκειται για τις κυρίες Εύη Καλούδη, συνταξιούχο δασκάλα,Διονυσία Τριπολίτου, κοινωνιολόγο, Μαρία Κούρτη, βιολόγο και Μαρία Χαμού δασκάλα, διευθύντρια Δημοτικού σχολείου.

Ευη Καλούδη

Η Εύη (Ευδοξία) Καλούδη είναι συνταξιούχος δασκάλα.

Στοχεύοντας σε μια ιδιαίτερη καινοτόμα εκπαιδευτική διαδικασία υλοποίησε στα σχολεία της Λάρισας μια πληθώρα περιβαλλοντικών κι αγωγής υγείας προγραμμάτων έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα φυτώριο ενεργών πολιτών.

Ορμώμενη από τις ανάγκες των μαθητών στην περίοδο της οικονομικής κρίσης ανέπτυξε πλούσια εθελοντική δράση τόσο στον χώρο της κοινωνικής αλληλεγγύης όσο και στο χώρο του πολιτισμού και του περιβάλλοντος. ‘Εχει στο ενεργητικό της πληθώρα δράσεων για τον εθελοντισμό στα σχολεία, στα ΚΔΑΠ , στο Κοινωνικό Παντοπωλείο καθώς και δράσεις με τα μέλη των ΚΑΠΗ Λάρισας.

Είναι ιδρυτικό μέλος των Ενεργών Πολιτών Λάρισας, του συλλόγου φίλων του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας και του συλλόγου φίλων της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας- Μουσείου Γ.Ι . Κατσίγρα. Υπήρξε μέλος του Δ.Σ της ΔΗΚΕΛ ενώ μέχρι σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων. Είναι χορωδός στη χορωδία " Ευεστώ ".

Η άψογη συνεργασία σχεδόν 10 χρόνων με τη δημοτική αρχή για το κοινό καλό, τον πολιτισμό και το περιβάλλον καθώς και το πάθος τόσο του Δημάρχου όσο και των συνεργατών του για μια πόλη πιο ανθρώπινη, πιο σύγχρονη με μέλλον για τα παιδιά της στάθηκε η αφορμή για να συστρατευτώ εκ νέου και να κατέλθω ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη Συμπαράταξη Λαρισαίων και τον Δήμαρχό μας Απόστολο Καλογιάννη. Η αρχή έγινε, οι βάσεις μπήκαν το μεγαλόπνοο σχέδιο για την πόλη μας συνεχίζεται.

Μαρία Κούρτη

Η Μαρία Κούρτη γεννήθηκε το 1984 στη Λάρισα. Είναι παντρεμένη και μητέρα μιας κόρης.

Είναι Βιολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Νευροβιολογίας στο ΕΚΠΑ και έχει αποκτήσει το Διδακτορικό της Δίπλωμα στη Βιοχημεία, από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το 2016.

Από το 2018 εργάζεται ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, και τα τρία τελευταία έτη αποτελεί μέλος της ερευνητικής ομάδας του εργαστηρίου ΕΦΖΟ με διευθυντή τον Καθηγητή Δημήτριο Κουρέτα, στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας.

Έχει πλήθος ερευνητικών δημοσιεύσεων και συμμετοχών σε Πανελλήνια και Διεθνή επιστημονικά συνέδρια, με βραβεύσεις για το ερευνητικό της έργο.

Στα πλαίσια της ερευνητικής της διαδρομής αποτέλεσε μέλος της οργανωτικής επιτροπής του 2ου Πανελλήνιου Forum Νέων Επιστημόνων της ΕΕΒΜΒ το 2014, και έχει διατελέσει για τρία χρόνια Ακαδημαϊκός Υπότροφος στο (πρώην) ΤΕΙ Θεσσαλίας, στο Τμήμα Ιατρικών εργαστηρίων.

Η απόφασή της να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της Συμπαράταξης Λαρισαίων πηγάζει από την εμπιστοσύνη στο όραμα Δημάρχου για μια πόλη-πρότυπο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, που σέβεται τις ανάγκες της καθημερινότητας των πολιτών της.

Διονυσία Τριπολίτου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ελισάβετβιλ του Βελγικού Κονγκό. Εργάστηκε στην Ολυμπιακή Αεροπορία από το 1977 έως το 2002.

Σπούδασε Κοινωνιολογία στη Γαλλία στο Πανεπιστήμιο Lyon2 και είναι κάτοχος Maîtrise de Sociologie, καθώς και μεταπτυχιακού στην Εκπαίδευση Ενηλίκων από το ΕΑΠ. Εξειδικεύτηκε στην Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης.

Είναι Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων πιστοποιημένη από την IATA (International Air Transport Association), από την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Υπουργείου Παιδείας και από τον ΕΟΠΠΕΠ.

Άσκησε ατομικό επάγγελμα ως ιδιώτης Κοινωνιολόγος- Σύμβουλος οικογενειακού προγραμματισμού και Σύμβουλος ανθρώπινου δυναμικού.

Διοργάνωσε και παρείχε επιμορφωτικά σεμινάρια σε ιδιώτες και οργανισμούς από το 1990.Έχει πολυετή εμπειρία συμβουλευτικής σε θέματα διαχείρισης-αξιολόγησης ανθρώπινου δυναμικού και διαχείρισης οικογενειακού προγραμματισμού.

Εργάσθηκε στην Κεντρική Εκπαίδευση της Ο.Α., σε ΚΕΚ, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και στο Επιμελητήριο Λάρισας ως εκπαιδεύτρια επιμορφωτικών σεμιναρίων

Ηταν επίσης εκπαιδεύτρια στις Σχολές Γονέων του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. σε ό,τι αφορά την συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα. Συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε θέματα κοινοτικής και ψυχικής υγείας και ομαδικής συμβουλευτικής, σε δια ζώσης και σε εξ αποστάσεως ασύγχρονα προγράμματα.

Ίδρυσε το Εργαστήρι Κοινωνιολογίας, με θέμα: «Μαθαίνω πώς ν΄ αγαπάω να μαθαίνω» για παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Το 2022-2023 συμμετείχε με τον Σύλλογο Ελλήνων Κοινωνιολόγων Παράρτημα Νόμου Λάρισας, ως εκπαιδεύτρια στις Σχολές Γονέων του Δήμου Λαρισαίων .

Είναι μέλος του International Transactional Analysis Association και του Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων ως υπεύθυνη των παραρτημάτων ΣΕΚ από το 2016 έως σήμερα. Συγγραφέας τριών βιβλίων ενώ έχει συγγράψει επιστημονικές και εκπαιδευτικές εργασίες σε κοινωνικά, ανθρωπιστικά και επαγγελματικά θέματα, τα οποία έχω παρουσιάσει σε συνέδρια.

Σε σχετική δήλωσή της τονίζει τα εξής: «Είμαι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος, στο κεντρικό ψηφοδέλτιο της «Συμπαράταξης» με τον Απόστολο Καλογιάννη , μεταξύ πολλών αξιόλογων ενεργών πολιτών της Λάρισας. Θεωρώ ότι είναι χρήσιμο να στηρίζουμε τις θετικές δράσεις οι οποίες διαμόρφωσαν ένα κλίμα εξωστρέφειας για την πόλη της Λάρισας, ειδικότερα στον πολιτισμό και στην εκπαίδευση.

Είμαι υπερήφανη που ως Κώα είμαι δημότης Λάρισας από το 2014 , και για την επιτυχημένη επίτευξη της αδελφοποίησης της Λάρισας, με το νησί της Κω. Έχουμε κοινή την ιστορία του Ιπποκράτη και πολλές δυνατότητες για συνδιοργάνωση σπουδαίων πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δράσεων.»

Μαρία Χάμου

Η Μαρία Χάμου είναι εκπαιδευτικός, διευθύντρια του 23ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Εχει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας - MSc στην Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης, ενώ χω παρακολουθήσει πιστοποιημένα σεμινάρια Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης.

Εργάστηκε σε Δημόσια Σχολεία στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό (Γερμανία) καθώς στα Συντονιστικά Γραφεία Εκπαίδευσης στο Γενικό Προξενείο Στουτγάρδης και στην Ελληνική Πρεσβεία Βερολίνου. Από το 2010 υπηρετεί ως Διευθύντρια σε Σχολεία της πόλης. Αρχικά στο 39ο, στη συνέχεια στο 10ο και σήμερα στο 23ο .

Ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση και διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Βάδης –Βυρτεμβέργης Γερμανίας «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», καθώς και Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Λάρισας «ΚΩΝ. ΚΟΥΜΑΣ». Είναι εκλεγμένη στο Σύλλογο Εκπ/κών Π.Ε Λάρισας «ΚΩΝ. ΚΟΥΜΑΣ», Οργανωτική Γραμματέας καθώς και εκλεγμένη Αναπληρώτρια Αιρετός στα Υπηρεσιακά Συμβούλια ΠΥΣΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ και ΑΠΥΣΠΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ. Είναι μέλος της Δημοτικής Οργάνωσης Λάρισας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά

Είναι παντρεμένη με τον συνταξιούχο εκπαιδευτικό-πρώην Σχολικό Σύμβουλο και Συντονιστή Εκπαίδευσης Εξωτερικού Σπυρίδωνα Μάρκου και μητέρα δύο παιδιών.

Σε δηλωση σχετικά με την υποψηφιότητά της η κ. Χάμου τονίζει τα εξής:

«Αποδέχθηκα με χαρά την τιμητική πρόσκληση του Δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολου Καλογιάννη να συμμετάσχω ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στο συνδυασμό - ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ – στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023.

Ο Απόστολος Καλογιάννης κατόρθωσε να εμπνεύσει να συστρατευθούν γύρω του πολλοί συμπολίτες και συμπολίτισσές μας, άλλοι έμπειροι και άλλοι νέοι στην ενασχόλησή τους με τα κοινά, σε κάθε περίπτωση όμως ικανοί και με πάθος για δουλειά. Δημιούργησε μια παράταξη με όραμα την αναβάθμιση της πόλης σε όλα τα επίπεδα.

Προσωπικά με τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες πορεύτηκα επαγγελματικά και συνδικαλιστικά, με τη γνώση, τις εμπειρίες και με αίσθημα ευθύνης πιστεύω ότι μπορώ να συμβάλλω ουσιαστικά στο κοινό μέλημα της Παράταξής μας για την ποιοτική καθημερινότητα των πολιτών της Λάρισας και να συνεισφέρω με όλες μου τις δυνάμεις σ’ αυτό το δυναμικό, πλουραλιστικό και δημοκρατικό εγχείρημα.»