Μετά από δύο χρόνια, πλούσιες οι εκδηλώσεις ανήμερα της εθνικής επετείου και στο Δήμο Τεμπών.

Στην έδρα του Δήμου, το Μακρυχώρι, στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Θωμά τελέστηκε δοξολογία ενώ στη συνέχεια στο μνημείο των πεσόντων, μετά την επιμνημόσυνη δέηση έγινε κατάθεση στεφάνων από τον δήμαρχο κ. Γιώργο Μανώλη και εκπροσώπους φορέων.

Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από τον κ. Δημήτρη Τζιόλη διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Μακρυχωρίου.

Αμέσως μετά έγινε η μαθητική παρέλαση μαθητών των Νηπιαγωγείου - Δημοτικού - Γυμνασίου και Λυκείου Μακρυχωρίου.

Στον εορτασμό παρευρέθηκαν, ο εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού περιφερειακός σύμβουλος κ. Νίκος Λιούπας, ο Διοικητής της 361 ΠΑΠ και εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων κ. Χρήστος Χατζής,  ο εκπρόσωπος του 3ου Πυροσβεστικού Σταθμού ΒΙΠΕ Λάρισας κ. Κώστας Μπουλούκης, ο εκπρόσωπος της 8ης ΕΜΑΚ κ. Σωκράτης Κατσιούλας , ο εκπρόσωπος του Α.  Τ.  Τεμπών Ευαγγελίδης Σταύρος, ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Μακρυχωρίου κ. Γιώργος Ντόντος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Νίκος Μητσογιάννης,  Κώστας Κολλάτος, Νίκος Ανδρέου, Αστέριος Σαϊτης, η πρόεδρος Κοινότητας Μακρυχωρίου κα Άννα Καραπάνου - Μαγαλιού, πρόεδροι συλλόγων και φορέων της περιοχής, διευθυντές, δάσκαλοι και καθηγητές των σχολείων Μακρυχωρίου.

ΣΤΟ ΣΥΚΟΥΡΙΟ

Ανάλογες και οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο στο Συκούριο, με δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και μαθητική παρέλαση των μαθητών των Νηπιαγωγείου - Δημοτικού - Γυμνασίου και Λυκείου Συκουρίου και των προσκόπων, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις στο Συκούριο παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Νέσσωνος κ. Χρήστος Κρικώνης, ο Διοικητής του Α.Τ. Τεμπών κ. Πρόδρομος Χαρισμανίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Παναγιώτης Γκατζόγιας, Χρήστος Κακαγιάννης, Γιάννης Αργυρίου, ο πρόεδρος κοινότητας Συκουρίου κ. Μιχάλης Γκουντής, οι τοπικοί σύμβουλοι κ. Γιώργος Λιόγκας,  Όλγα Μπακαγιάννη, Σταματία Μαργαρίτη και Θωμάς  Αργυρίου,  πρόεδροι συλλόγων και φορέων της περιοχής, διευθυντές, δάσκαλοι και καθηγητές των σχολείων Συκουρίου.

Μετά την ολοκλήρωση των εορταστικών εκδηλώσεων ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης σε δηλώσεις του τόνισε:

“Αγαπητές συνδημότισσες και συνδημότες

Γιορτάζουμε και φέτος την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 με υπερηφάνεια και τιμή.

Τιμούμε τον αγώνα των προγόνων μας για την ελευθερία, για τη δική μας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Συγχρόνως τιμούμε τη Μεγαλόχαρη και την Ορθοδοξία μας.

Η Εθνική μας επέτειος είναι ημέρα μνήμης, πίστης, ελπίδας και εθνικής υπερηφάνειας.

Αποτίνουμε φόρο τιμής στις ηρωίδες και στους ήρωες του 1821 και καλούμαστε να δικαιώσουμε για άλλη μια φορά στις μέρες μας, τις αξίες, τα ιδανικά, την ομοψυχία και την αλληλεγγύη που άφησαν παρακαταθήκη ανά τους αιώνες.

Ας μετουσιώσουμε αυτή τη σημαντική μέρα σε μέρα ευθύνης, απέναντι στον εαυτό μας και στον συνάνθρωπό μας. Να σεβαστούμε την ατομική ελευθερία και την κοινωνική ευθύνη, γιατί μόνο έτσι προχωρούμε μπροστά ενωμένοι και αγωνιζόμενοι απέναντι σε κάθε μελλοντική μάχη που αφορά την ίδια μας τη ζωή.

Ας ατενίσουμε με αισιοδοξία το μέλλον για ένα καλύτερο και δημιουργικό Δήμο με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών μας, σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής μας ζωής.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!

Ζήτω το ΈΘΝΟΣ!”