Εκπαιδευτικές επισκέψεις από το πρόγραμμα «Erasmus Plus» πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο Αντλιοστάσιο στο Μακρυχώρι και στον Παιδικό Σταθμό Μακρυχωρίου.  

Οι μαθήτριες και οι μαθητές μαζί με τις καθηγήτριές τους πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές επισκέψεις στο πλαίσιο του προγράμματος «Erasmus» και φιλοξενούνται στα Μεσάγκαλα στο ξενοδοχείο Golden Sun του Γ. Πολύζου για δύο εβδομάδες.

Το γενικό λύκειο Kazimierza Jagiellonczyka στην πόλη Sieradz της Πολωνίας, αποτελούμενο από 15 μαθητές και 2 καθηγήτριες είχε ως θέμα «Νέοι για την Γη – Γη για τους Νέους». Οι μαθητές εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους και συζήτησαν για το περιβάλλον, την κοινωνία και την υγειονομική κρίση.

Αντάλλαξαν απόψεις και ιδέες για τα εκπαιδευτικά συστήματα των δύο χωρών και συζήτησαν για τα μελλοντικά τους σχέδια και επαγγέλματα. Έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ζήλο για την ελληνική κουλτούρα, τον πολιτισμό του Δήμου Τεμπών, τα ήθη και έθιμα του τόπου μας, καθώς και τις εκδηλώσεις του Δήμου μας που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του έτους. Οι μαθητές γεύτηκαν τοπικά εδέσματα του Δήμου μας, όπως γλυκά, πίτες και φρούτα.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Τεμπών κ. Γεώργιο Μανώλη, τους Αντιδημάρχους κ. Χρήστο Κρικώνη, Κ. Βασίλειο Σίμο και την Πρόεδρο του Μακρυχωρίου κ. Άννα Καραπάνου-Μαγαλιού.

Το τεχνικό λύκειο από την πόλη Kiskunhalas της Ουγγαρίας με αποστολή 3 σπουδαστριών και μίας δασκάλας με ειδικότητα «βρεφονηπιοκόμου» επισκέφτηκε τον Παιδικό Σταθμό Μακρυχωρίου, όπου και ξεναγήθηκε στις αίθουσές του. Ο σκοπός ήταν η εκπαίδευση και η γνώση του εκπαιδευτικού συστήματος, όσον αφορά τη συγκεκριμένη ειδικότητα καθώς και ο τρόπος μάθησης, διδασκαλίας και πρακτικών των βρεφών και των νηπίων ανάμεσα στις δύο χώρες. Οι σπουδάστριες με τη συνοδό τους δοκίμασαν τοπικά προϊόντα και γεύτηκαν νόστιμες λιχουδιές από τον Σεφ του Παιδικού Σταθμού κ. Παρασκευά Γκατζώνη.  

Τις σπουδάστριες και τους σπουδαστές υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, η Πρόεδρος του Μακρυχωρίου κ. Άννα Καραπάνου-Μαγαλιού, η Προϊσταμένη του τμήματος Κοινωνικής Προστασίας-Παιδείας-Πολιτισμού-Τουρισμού και Δια βίου Μάθησης Δήμου Τεμπών κ. Πανωραία Τσικλητάρη, η βρεφονηπιοκόμος κ. Παναγιώτα Παπαγιώτα, η βρεφονηπιοκόμος Κλεονίκη Τσαντήλα, η εκπαιδευόμενη βρεφονηπιοκόμος Κωνσταντίνα Τσιούρβα και η φροντιστής του Παιδικού Σταθμού κ. Καλλιόπη Μπρούζα.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης ευχαρίστησε τις μαθήτριες και τους μαθητές των δύο διαφορετικών εκπαιδευτικών βαθμίδων για τις παιδαγωγικές τους επισκέψεις προς τον Δήμο Τεμπών. Τόνισε τη σπουδαιότητα του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος για την ανταλλαγή γνώσεων και την  γνωριμία των διαφορετικών ιδεών και των πολιτισμών των χωρών. Επίσης, σημείωσε ότι είναι αναγκαία η εφαρμογή του προγράμματος, διότι προάγει τη συνεργασία μεταξύ των λαών και προωθεί τον τουρισμό.