Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μεταξύ των διοικήσεων των ΣΘΕΒ και Δ.ΥΠ.Α στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνση Δ.ΥΠ.Α Θεσσαλίας στις 18/12/2023 σχετικά με το παρόν και το μέλλον της αγοράς εργασίας και τις προκλήσεις που καλούνται η Πολιτεία και οι επιχειρηματικοί φορείς να αντιμετωπίσουν αλλά και για τις ιδιαίτερες ανάγκες των επιχειρήσεων της Θεσσαλίας.

Στη σύσκεψη παρέστησαν ο Προέδρος του ΣΘΕΒ, κ. Γιώργος Ρουπακιάς και η Γενική Διευθύντρια του ΣΘΕΒ, κ. Έλενα Καματέρη ενώ από την ΔΥΠΑ συμμετείχαν ο Υποδιοικητής Α’ Δ.ΥΠ.Α., κ. Γιώργος Καραχάλιος και η Περιφερειακή Διευθύντρια Δ.ΥΠ.Α. Θεσσαλίας, κ. Όλγα Τσιούρβα.

Τα τεχνικά επαγγέλματα και η αναγκαιότητα στήριξης της τεχνικής εκπαίδευσης ήταν το θέμα που συζητήθηκε εκτενώς, ειδικά υπό το πρίσμα της τεκμηριωμένης πλέον αυξημένης ζήτησης τεχνικών ειδικοτήτων από τη βιομηχανία και την επιχειρηματικότητα γενικότερα.

Ο ΣΘΕΒ κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις και δεσμεύτηκε για συνεργασία σε όλα τα θέματα που αφορούν την αγορά εργασίας και δύνανται να δώσουν λύση στα προβλήματα στελέχωσης που αντιμετωπίζουν οι θεσσαλικές επιχειρήσεις.