Με αφορμή την τοποθέτησή του από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Στέφανο Κασσελάκη, στη θέση του τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Στέφανο Κασσελάκη για την τιμή που μου έκανε να με τοποθετήσει στη θέση του τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Είναι ένα αντικείμενο με το οποίο, προερχόμενος από την «καρδιά» του Θεσσαλικού κάμπου, έχω ασχοληθεί επισταμένως, τόσο ως βουλευτής, όσο και ως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η ευθύνη είναι μεγάλη, αν αναλογιστεί κανείς πως βρισκόμαστε σε μία περίοδο όπου ο πρωτογενής τομέας βιώνει την τέλεια καταιγίδα. Με την κλιματική κρίση να έχει «ισοπεδώσει» την παραγωγή στη Θεσσαλία, με τις τιμές των προϊόντων να βρίσκονται στο ναδίρ λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης να ελέγξει τα καρτέλ και με το κόστος παραγωγής να βρίσκεται στα ύψη.

Οφείλουμε άμεσα, στο επόμενο διάστημα, να διατυπώσουμε μία μεστή και αποτελεσματική πρόταση προς τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, μία πρόταση που θα αποτελέσει τον κορμό του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία» καταλήγει.