Σημαντικές παρεμβάσεις πραγματοποιεί ο Δήμος Φαρσάλων στην Κοινότητα Χαλκιάδων με στόχο την αναβάθμιση των υποδομών της. Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδιασμού για συντηρήσεις υποδομών Τοπικών

Κοινοτήτων (Αστικός εξοπλισμός – Πλατείες – Τεχνικές Υποδομές) της επαρχίας. «Στο πλαίσιο ενός σχεδιασμού ισόρροπης ανάπτυξης μεταξύ πόλης και των δεκάδων χωριών στην επαρχία μας, υλοποιούμε στοχευμένα και με πρόγραμμα, παρεμβάσεις σε υποδομές Τοπικών Κοινοτήτων.

Την ίδια ώρα, εργαζόμαστε ώστε να διασφαλιστούν περισσότερα κονδύλια και να διευρυνθούν αυτές οι παρεμβάσεις όπου υπάρχει ανάγκη» τόνισε σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου.

Σε ότι αφορά τις εργασίες στους Χαλκιάδες, θα γίνει ανακατασκευή της πλατείας με επίστρωση χονδρόπλακας τύπου Συκής Πηλίου.

Θα αποκατασταθεί το μνημείο πεσόντων, η βρύση καθώς και τα πέτρινα καθιστικά. Στην παιδική χαρά θα γίνει περίφραξη.

Ταυτόχρονα θα ανακατασκευασθούν (αποξήλωση-νέα κατασκευή) τα τοιχία οπλισμένου σκυροδέματος όπου είναι ρηγματωμένα είτε έχουν θραύση.

Θα δημιουργηθούν προσβάσεις με ράμπες ΑμεΑ και θα ανακατασκευασθεί ένα τοιχίο στο Σχολείο με ταυτόχρονη επισκευή της κεραμοσκεπής. Το κόστος του έργου ανέρχεται σε 54.903,23 ευρώ πλέον Φ.Π.Α.