Με λαμπρότητα και με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου συνεχίστηκαν οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με το άναμμα των δέντρων στις τοπικές κοινότητες του Σωτηρίου, του Ελευθερίου και των Νέων Καρυών του Δήμου Κιλελέρ.

Στη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Σωτήριο παραβρέθηκε ο δήμαρχος Kιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος. Στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Απόψε το Σωτήριο ντύθηκε στα γιορτινά του και ετοιμάζεται να εορτάσει τα Χριστούγεννα, τη γιορτή της χαράς και της αισιοδοξίας.

Τα φετινά Χριστούγεννα εδώ στο Σωτήριο, την πλέον δοκιμαζόμενη Κοινότητα του Δήμου μας από τις καταστροφικές συνέπειες των πλημμυρών του Σεπτεμβρίου, αποκτούν άλλη διάσταση.

Παρά τις σοβαρές καταστροφές που υπέστη το χωριό δεν το εγκαταλείψαμε. Παλέψαμε μαζί με τους κατοίκους και βγήκαμε νικητές. Το Σωτήριο, με την αμέριστη και διαρκή βοήθεια του Δήμου Κιλελέρ στάθηκε και πάλι στα πόδια του.

Εδώ στο Σωτήριο υπάρχει μια κοινωνία που αντιμετωπίζει τις δυσκολίες που ανέκυψαν με καρτερικότητα και αισιοδοξία. Με το βλέμμα στραμμένο στο συνάνθρωπο. Μια κοινωνία αλληλεγγύης.

Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που βρίσκομαι αναμεσά σας γιατί με σύμπνοια καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και στο τέλος να βγούμε νικητές. Ας κάνουμε λοιπόν την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, εδώ στο Σωτήριο μία πραγματική γιορτή.

Μία γιορτή που θα στείλει το μήνυμα σε όλους και κυρίως στα παιδιά, ότι όλοι μαζί θα αγωνιστούμε με κάθε μέσο, με κάθε θυσία και χωρίς κανένα δισταγμό η επόμενη χρονιά να είναι καλύτερη από αυτήν που τελειώνει σε λίγες μέρες και η οποία τόσο μας ταλάνισε. Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και ευτυχία!».

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Ελένη Ζωιοπούλου, Κώστας Φιλιππούλης, Αχιλλέας Χατζούλης, η Γ.Γ. του Δήμου Βάνα Χλιάπη Γκουνιαρούδη, και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Νικόλαος Τσιάντος, Ηλίας Αράπης, Χρήστος Μουτούδης και Ντίνος Κατσικάρης.