Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Κέντρου Κοινότητας Δ. Κιλελέρ με την Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) με σκοπό την προώθηση της απασχόλησης που αποτελεί βασικό πυλώνα των δράσεών του, τα στελέχη του Κέντρου έδωσαν το ¨παρών¨ στην εκδήλωση μέρα πρόσβασης στο κοινό που διοργανώθηκε από τη ΔΥΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, τη ΔΥΠΑ και πιο συγκεκριμένα τις ΕΠΑΣ και ΙΕΚ της υπηρεσίας επισκέφτηκαν η κοινωνική λειτουργός και συντονίστρια του Κέντρου Κοινότητας Μαντώ Νιάρη και η ψυχολόγος Δρ. Δήμητρα Παπαστεργίου καθώς και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Νίκαιας Ρένα Μπακαρτζή.

Τους εκπροσώπους του Δήμου Κιλελέρ υποδέχτηκαν τα στελέχη της ΔΥΠΑ, η προϊσταμένη εκπαίδευσης και Κατάρτισης ΔΥΠΑ Θεσσαλίας Κέλλυ Γεροστέργιου και ο διευθυντής ΕΠΑΣ Μαθητείας ΔΥΠΑ Λάρισας Δημήτρης Δαλαμπύρας, οι οποίοι τους ξενάγησαν στα εργαστήρια των τμημάτων με σκοπό την γνωριμία με το έργο των Σχολών Μαθητείας στις οποίες μπορούν να φοιτήσουν άτομα από 15-29 ετών.

Στη συνέχεια, μαθητές του Γυμνασίου Νίκαιας είχαν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τα ίδια εργαστήρια και να πάρουν πληροφορίες για την φοίτηση σε αυτά.

Η συνεργασία με τη ΔΥΠΑ θα συνεχιστεί στον χώρο των σχολείων του Δήμου καθώς και σε άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα που σχεδιάζονται από τη ΔΥΠΑ και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κιλελέρ εντάσσεται στο Πρόγραμμα ¨Θεσσαλία 2021-2027¨ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ+).