Συνέντευξη τύπου έδωσαν σήμερα Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, εκ μέρους της Τομεακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ ο Ζορμπάς Αλέξανδρος, γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ, ο Καζαντζίδης Περικλής, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση και η Τσιάτσιου Αγγέλα, υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Λάρισας με την Λαϊκή Συσπείρωση, 

Το θέμα της συνέντευξης ήταν η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ μπροστά στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές στις 8 Οκτώβρη, όπου θα χαιρετίσει ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ σύντροφος Δημήτρης Κουτσούμπας και θα μιλήσουν οι σύντροφοι Τάσος Τσιαπλές υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας με την Λαϊκή Συσπείρωση και ο Πέτρος Κρίκης υποψήφιος Δήμαρχος Λάρισας με την Λαϊκή Συσπείρωση. Η συγκέντρωση θα γίνει την Τρίτη 19:00 στην Κεντρική Πλατεία.

Τα μέλη της Τομεακής Επιτροπής ανάφεραν τα εξής: 

Αντικειμενικά στη σκέψη, στη συζήτηση, στον προβληματισμό, στη δράση βαραίνουν οι τραγικές επιπτώσεις από τα πλημμυρικά φαινόμενα και τις εγκληματικές ευθύνες Κυβέρνηση - Περιφέρειας - Δήμου, που περιλαμβάνουν  για τις τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές και σχέδιο για την πρόληψη και αντιμετώπιση των πλημμυρών. Ευθύνες που ακουμπάνε τόσο τη σημερινή της ΝΔ, την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ και άλλες, την Περιφερειακή αρχή, εδώ και 9 χρόνια με εκλεκτό της ΝΔ, τη Δημοτική αρχή εδώ και 9 χρόνια με εκλεκτό των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Οι ευθύνες τους δεν έχουν να κάνουν με την ποσότητα νερού που όλοι προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από την καραμέλα της “κλιματική αλλαγής”. Αλλά έχουν να κάνουν με την ανυπαρξία αντιπλημμυρικών έργων, φραγμάτων, ταμιευτήρων πρωτίστως στα βουνά, για σύγχρονο αποστραγγιστικό δίκτυο και πολλά άλλα. Με το ότι δεν είχαν λυθεί ούτε τα στοιχειώδη δηλαδή ο καθαρισμός ρεμάτων, φρεατίων, και πολλά πολλά ακόμα που έχουμε αναδείξει με ανακοινώσεις, παρεμβάσεις, επερωτήσεις, που έχουν αναδείξει οι φορείς του εργατικού λαϊκού κινήματος μέσα από τις διεκδικήσεις τους.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, όπως και τα αντίστοιχα του Δήμου, είναι κοροϊδία για τον λαό και “ευκαιρίες” για μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που βλέπουν στις πλημμυρισμένες και κατεστραμμένες αγροτικές εκμεταλλεύσεις ευκαιρίες για ενεργειακές (όπως τα φωτοβολταϊκά) και άλλες επενδύσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό που γίνεται στο Δάσος της Δαδιάς που με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, προχωράει επένδυση αιολικού πάρκου στα καμμένα.

Όταν μιλάνε για φορέα διαχείρισης υδάτων στη Θεσσαλία, ο λαός της Θεσσαλίας και της Λάρισας πρέπει να ετοιμάζεται για αγώνες για να μην πει το νερό νεράκι, από την άνοδο του κόστους. Όπως φυσικά και άλλα ζητήματα επάρκειας, ασφάλειας κ.α. που θα προκύπτουν στην πορεία ιδιωτικοποίηση και απελευθέρωσης των υδάτων.

Η Τομεακή Οργάνωση Λάρισας του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ βρίσκονται από την πρώτη στιγμή μπροστά στην προσπάθεια οργάνωσης της πάλης του λαού της πόλης για την διεκδίκηση μέτρων στήριξης των πληγέντων, για την αποζημίωση στο 100% των πληγέντων, για να ληφθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας. Παράλληλα, μπήκε μπροστά  για την οργάνωση αντιπλημμυρικών αναχωμάτων, της αλληλεγγύης, της απάντλησης υδάτων και του καθαρισμού κατοικιών και καταστημάτων, της οργάνωσης δηλαδή της πάλης του λαού για να σώσει τις ζωές, την κατοικία, την περιουσία του, τους κόπους μία ζωής. “Μόνο ο λαός σώζει το λαό, στο δρόμο της ανατροπής!”, ένα σύνθημα που το έκανε πράξη ο λαός της Λάρισας, απέναντι σε ένα επιλεκτικά ανίκανο Κράτος, που μας πνίγει στο βωμό των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. 

Πιο πολλοί κομμουνιστές και αγωνιστές εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση, περισσότερες φωνές υπεράσπισης του λαού μας!!! 

ΚΑΙ μπροστά στις επερχόμενες Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές, μπορεί και πρέπει να δυναμώσει το ρεύμα αντιπαράθεσης με ένα κράτος εχθρικό για τον λαό, με την εγκληματική πολιτική του κέρδους. Να δυναμώσει η αντιπαράθεση με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων, την οποία οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές τη φέρνουν «στην πόρτα μας». Ο χάρτης βάφτηκε μαύρος από τις στάχτες των πυρκαγιών και από τις λάσπες στον θεσσαλικό κάμπο και την πόλη της Λάρισας. Δεν ξεχνάμε κανένα έγκλημα! Οι ζωές μας και οι κόποι του λαού έχουν αξία!

Θα χρειαστεί νέες δυνάμεις που θα σταθούν από την επόμενη μέρα στο «στρατόπεδο» των πολλών, στον αγώνα για την ζωή που μας αξίζει. Γιατί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός της Λάρισας έχουν την ίδια αιτία με το καθήλωμα των χαμηλών μισθών, την ακρίβεια στα βασικά λαϊκά αγαθά, τους πλειστηριασμούς κοκ. Οφείλονται στο σύστημα της εκμετάλλευσης που στο βωμό των κερδών μας πνίγει στις βροχές, μας καίει στις φωτιές, μας αφήνει ανυπεράσπιστους στους σεισμούς. Το σύνθημα που ακούστηκε εκκωφαντικά τον Μάρτη του 2023 μετά το έγκλημα στα Τέμπη, είναι διαρκώς εδώ: «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».

Για να εκλέξουμε περισσότερους δημάρχους αγωνιστές, όπως τον Κώστα Πελετίδη στην Πάτρα. Γιατί η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει αποδείξει ότι ακόμα και από τις θέσεις της διοίκησης στον δήμο ασκεί αντιπολίτευση υπέρ του λαού ενάντια στις κυβερνήσεις, στο κράτος, στις περιφερειακές αρχές.

Η ελπίδα είναι στην ήττα της απογοήτευσης και την ενίσχυση του ρεύματος της αμφισβήτησης και της ανατροπής. Γιατί δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, δεν μπορεί να ξοδευτεί η εμπιστοσύνη του λαού ούτε στους εκλεκτούς της Νέας Δημοκρατίας, ούτε στα μαγειρέματα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Γιατί αχτίδα αισιοδοξίας και μαχητικότητας υπάρχει στην ενίσχυση του ΚΚΕ και των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στην οργάνωση, στον καθημερινό αγώνα και την αναμέτρηση με την πολιτική του κεφαλαίου. Γιατί στις όμορφες πόλεις που ονειρευόμαστε οι εργάτες και οι εργάτριες, οι άνθρωποι του μόχθου ζουν με αξιοπρέπεια και σύγχρονα δικαιώματα και όχι με 13 ώρες δουλειά την ημέρα, χωρίς ελεύθερο χρόνο, με μισθούς που τσακίζονται από την ακρίβεια και τη φοροληστεία κυβέρνησης, Περιφερειών και δήμων.

Οι κομμουνιστές, οι αγωνιστές που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης επιλέγουμε να παλέψουμε για τις ζωές μας! Αυτό κάνουν πράξη από κάθε θέση οι εκλεγμένοι με το ΚΚΕ σε όλους τους θεσμούς.

Πιο πολλοί εκλεγμένοι κομμουνιστές και αγωνιστές της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Λάρισας και στην περιφέρεια Θεσσαλίας σημαίνει πιο δυνατός ο αγώνας για την ζωή των πολλών, πιο δυνατός ο ίδιος ο λαός!