Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης στην τοπική εφημερίδα «Ελευθερία» και τον δημοσιογράφο Μπάμπη Λαμπαδιάρη, παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Σε ότι αφορά τη Θεσσαλία και συγκεκριμένα σε ερώτημα για τον κίνδυνο ερημοποίησης του κάμπου και την ανάγκη επείγουσας αντιμετώπισης του αρδευτικού προβλήματος και την καταστροφή ζωτικών οικοσυστημάτων, ο κ. Τσίπρας λέει τα εξής:
«Είμαστε πάνω από το πρόβλημα και ο σχεδιασμός μας για τον κάμπο, και την αγροτική παραγωγή που στηρίζεται σε αυτόν, είναι εξαιρετικά στοχευμένος και αναλυτικός. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι έχουν παγώσει όλα τα έργα που ήταν δρομολογημένα από μας σχετικά με τα φράγματα στα Φάρσαλα, τον Τύρναβο, και την Ελασσόνα, καθώς και τα έργα μεταφορά νερού από την λίμνη Κάρλα.
Η ερημοποίηση του κάμπου αποτελεί στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να εγκαταλείψει την αγροτική παραγωγή σε όλα τα επίπεδα.
Η δική μας στρατηγική επιλογή είναι να της δώσουμε μία νέα ώθηση, νέα εργαλεία και κατεύθυνση, ώστε να πρωτοστατήσει στην ανάταξη της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια. Το μεγάλο ερώτημα της επόμενης μέρας είναι να οργανώσουμε σε στέρεες βάσεις την εγχώρια παραγωγή, οι απαντήσεις υπάρχουν η επεξεργασία υπάρχει, απαιτείται άμεσα η μεγάλη πολιτική αλλαγή για να ξεκινήσουμε δουλειά και να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος για τον αγροτικό κόσμο και τους ανθρώπους της παραγωγής συνολικά.»
Κατά τα λοιπά η συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κυριαρχείται από την συνήθη οξεία κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη για όλα τα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα.
Ξεχωρίζει πάντως η προσεκτική απάντησή του για τα Ραφάλ και τις φρεγάτες Μπελαρά. Για αυτά, παρόλο που ερωτάται συγκεκριμένα, αποφεύγει να επαναλάβει τη θέση του ότι αν γίνει κυβέρνηση θα επαναδιαπραγματευτεί τις σχετικές συμφωνίες με την Γαλλία.
Κώστας Τόλης kosmoslarissa.gr