Ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης άκουσε προσεκτικά τις ερωτήσεις των μαθητριών και αφουγκράστηκε από πρώτο χέρι τα ζητήματα που του έθεσαν οι μικρές «βουλευτίνες».

Με ιδιαίτερη χαρά και σε θερμό κλίμα ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, υποδέχθηκε στο γραφείο του, στο Μακρυχώρι, μαθήτριες που φοιτούν στο Γενικό Λύκειο Συκουρίου, στο πλαίσιο συμμετοχής τους σε εκπαιδευτικά προγράμματα επιμορφωτικού χαρακτήρα. Θέτοντας εαυτόν σε μια ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση, ο Δήμαρχος άκουσε προσεκτικά τις ερωτήσεις των μαθητριών και απάντησε με προθυμία σε όλα τα ζητήματα που τέθηκαν.

Κεντρικός πυλώνας της συζήτησης και με αφορμή τη συμμετοχή ορισμένων μαθητών στην ΚΗ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων, με τη θεματική ενότητα ”το + που διαμορφώνει τον δημοκρατικό κόσμο", είναι το θέμα που επέλεξαν οι συμμετέχοντες μαθητές και συγκεκριμένα το θέμα "ο πολιτισμός". Ο κ. Μανώλης, απάντησε με προθυμία στις ερωτήσεις τους που αφορούσαν την πολιτιστική ζωή της περιοχής και εξήρε τις πρωτοβουλίες και τις προσπάθειες των διδασκόντων, που στόχο έχουν να καλλιεργήσουν και να εμφυτέψουν τις κοινωνικές αξίες και ιδεώδη στους μελλοντικούς πολίτες και στις γενεές.
«Αξιοσημείωτο και εντυπωσιακό ήταν το ενδιαφέρον που επέδειξαν οι ίδιοι οι μαθητές για την ιστορία, τη μυθολογία και τον πολιτισμό του δήμου μας, ζητώντας να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες των πολιτιστικών συλλόγων, για τους χώρους πολιτισμού και για την συνεισφορά της δημοτικής Αρχής στη συνέχιση και βελτίωση των πολιτιστικών δρώμενων στο δήμο Τεμπών. Θέλω να ευχαριστήσω για την εποικοδομητική αυτή συζήτηση τις μαθήτριες της Β' Λυκείου Ευαγγελία Παρλάντζα και Ραφαέλα Τσαράι και τους συνοδούς καθηγητές κ. Αχιλλέα Κράλλη, καθηγητή Μεθοδολογίας Ιστορίας και τον Διευθυντή του Λυκείου Συκουρίου κ. Νικόλαο Πέτρου και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία στην ΚΗ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων. Ως δημοτική Αρχή, βλέποντας το ενδιαφέρον της νεολαίας μας για τον πολιτισμό της περιοχής μας, δεσμευόμαστε για την διατήρηση ενός άμεσου και ανοιχτού δίαυλου επικοινωνίας ανάμεσα στην δημοτική αρχή και στους νέους μας. Αποσκοπούμε σε μία ανοιχτή συνάντηση και συζήτηση ανταλλαγής απόψεων, με σκοπό την βελτίωση και την ευημερία του Δήμου, συνοδευόμενη από φρέσκες προτάσεις και ιδέες, προερχόμενες από τους νέους της περιοχής μας», σημείωσε σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Γιώργος Μανώλης.