Λίγο πριν την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς, η ΠΑΕ ΑΕΛ πραγματοποίησε συνάντηση με τους γονείς των ποδοσφαιριστών των ομάδων Νέων (Κ19-Κ17), με στόχο την ενημέρωση και την καλή συνεργασία, καθώς και την παρουσίαση των νέων προπονητών.

Μάλιστα όπως τονίσθηκε στο πλαίσιο της καλύτερης δυνατής επικοινωνίας, θα πραγματοποιείται μία φορά το μήνα, με κοινό σκοπό την ανάπτυξη των νεαρών ποδοσφαιριστών.

Συγκεκριμένα στο ΑΕL FC ARENA το απόγευμα της Παρασκευής (15/9) βρέθηκαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Αχιλλέας Νταβέλης, ο γενικός αρχηγός κ. Θωμάς Κυπαρίσσης, η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και προγραμμάτων ανάπτυξης, κ. Δήμητρα Βασιλάκου, και οι γονείς των ποδοσφαιριστών της Κ19 και Κ17.

Εκεί παρουσιάστηκαν οι δύο προπονητές, κ. Γιώργος Καμάκας (Κ19) και κ. Κώστας Νεμπεγλέρας (Κ17). Στο πάνελ βρέθηκε και ο γυμναστής της Κ19 κ. Ηρακλής Μαντζιώκας.

Αυτό φυσικά που έχει μεγάλη αξία να τονισθεί είναι πως φέτος οι ομάδες Κ19 και Κ17 προπονούνται στο προπονητήριο των Δένδρων έχοντας όλες τις απαραίτητες υποδομές στην ευχέρειά του. Επίσης τη φετινή χρονιά τα επίσημα ματς και των δύο ομάδων θα δίνονται στο ιστορικό Στάδιο Αλκαζάρ.

Παράλληλα η ΠΑΕ ΑΕΛ ευχαριστεί ιδιαίτερα όλα τα στελέχη της ομάδας μας καθώς και τους ποδοσφαιριστές τόσο της μεγάλης ομάδας, όσο και των ακαδημιών μας αλλά και τους γονείς τους που βοήθησαν για να συγκεντρωθούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης ώστε να στηριχθούν οι συμπολίτες μας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες.

«Θέλουμε να κάνουμε κάθε χρόνο επαγγελματίες από τις ακαδημίες μας»

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Αχιλλέας Νταβέλης μιλώντας προς τους γονείς ανέφερε: «Πέρυσι από άποψη στόχων και διακρίσεων ήταν μία πολύ καλή χρονιά. Ανασυστήσαμε ακαδημίες, δώσαμε κίνητρα στα παιδιά μας, που αποτελούν το μέλλον και το «φυτώριο» της ΑΕΛ και τη «γέφυρα» με την μεγάλη ομάδα.

Θέλουμε κάθε χρόνο να σηκώνουμε επαγγελματίες από τις ακαδημίες στη μεγάλη ομάδα, κάτι το οποίο πράξαμε και φέτος για πρώτη χρονιά. Συνεχίζουμε όχι μόνο με όρους οράματος αλλά και με όρους ηθικής και θεσμικής υποχρέωσης να στηρίξουμε τις ακαδημίες μας. Η ΑΕΛ είναι «καταδικασμένη» και την Κ17 και την Κ19 να τις υποστηρίζει και φυσικά αυτό πρέπει να γίνεται και με τις σωστές προϋποθέσεις.

Ο στόχος μας φέτος σε σχέση με τις ακαδημίες είναι να διαλέξουμε ανθρώπους από την περιοχή μας και όχι «αλεξιπτωτιστές». Η ομάδα όχι μόνο θα υποστηρίξει τις ακαδημίες, έχει ένα πολύ συγκεκριμένο προσχέδιο που θα εφαρμόσει στα συγκεκριμένα τμήματα.

Θέλουμε να έχουμε προπονητές που να είναι και καλοί στη δουλειά τους και καλοί άνθρωποι. Όταν βλέπουμε πως υπάρχει λάθος στις επιλογές μας, είτε το διορθώνουμε αμέσως μόνοι μας, είτε μέσα από συζητήσεις, προτάσεις ή διαμαρτυρίες. Θεωρείστε δεδομένο πάντα στο πλαίσιο της λογικής θα γίνει η δέουσα διορθωτική κίνηση, όπως και έγιναν τέτοιες κινήσεις στις ακαδημίες μας λίαν προσφάτως.

Εύχομαι τα παιδιά σας στην πορεία να εξελιχθούν είτε λαμπροί ποδοσφαιριστές είτε λαμπροί επιστήμονες. Το σίγουρο είναι πως τα εφόδια που θα πάρουν από τις ακαδημίες μας θα τους συνοδεύουν για όλη τους τη ζωή.

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, εύχομαι τα παιδιά σας να έχουνε μία πολύ καλή χρονιά, να έχουνε υγεία, να έχουνε όσο το δυνατόν λιγότερους τραυματισμούς. Να είστε βέβαιοι ότι τα παιδιά τα οποία θα διακριθούν με το σωστό τρόπο, εφόσον επιθυμούν να συνεχίσουν το ποδοσφαιρικό τους όνειρο, εμείς θα τους δώσουμε τα εφόδια για να διασυνδεθούν αμέσως με την επαγγελματική ομάδα. Με την ευχή του χρόνου η ομάδα μας να παίζει σε μία άλλη κατηγορία. Σας ευχαριστώ θερμά».

«Θα παρακολουθώ την πορεία και την εξέλιξη των ακαδημιών»

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο γενικός αρχηγός της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Θωμάς Κυπαρίσσης και μεταξύ άλλων ανέφερε: «Πρώτα απ’ όλα το μεγαλύτερο καθήκον που έχουμε εμείς οι γονείς είναι να δημιουργούμε καλούς ανθρώπους. Από εκεί ξεκινάνε όλα. Το τι θα πετύχει στη ζωή του το κάθε παιδί περνάει σε δεύτερη μοίρα. Κάναμε αυτές τις επιλογές με τον κ. Γιώργο Καμάκα και τον κ. Κώστα Νεμπεγλέρα και τον κ. Ηρακλή Μαντζιώκα και σιγά – σιγά νομίζω θα τα λύσουμε όλα. Θα παρακολουθώ την πορεία και την εξέλιξη των ακαδημιών και θα κοιτάμε για το καλύτερο δυνατό».

«Μέσα από το ποδόσφαιρο διαμορφώνουμε τον χαρακτήρα των παιδιών»

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο γυμναστής της ΑΕΛ Κ19 ο κ. Ηρακλής Μαντζιώκας και ανέφερε τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση που μου έδωσε τη δυνατότητα να υπηρετώ την ομάδα της πόλης μου την ομάδα που αγαπώ.

Ενθουσιάστηκα και με το ήθος των παιδιών που όλα είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας από τη δύσκολη καθημερινότητα των παιδιών από τα σχολεία, τα φροντιστήρια, αλλά και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και να παίξουν ποδόσφαιρο. Ξέρουμε πολύ καλά πως μέσα από το ποδόσφαιρο, διαμορφώνουμε τον χαρακτήρα των παιδιών κάτω από αντίξοες συνθήκες».

«Να προωθήσουμε στη μεγάλη ομάδα τα παιδιά των ακαδημιών»

Ο προπονητής της Κ17 κ. Κώστας Νεμπεγλέρας ανέφερε από τη πλευρά του: «Θέλω να ευχαριστήσω όλη τη διοίκηση για την τιμή που μου κάνει να βρίσκομαι σε αυτή τη μεγάλη ομάδα, έχω υπηρετήσει ως ποδοσφαιριστής οκτώ χρόνια την ΑΕΛ και είναι μεγάλη ευθύνη να είσαι προπονητής και να μπορείς να μάθεις αρκετά από τα μυστικά του ποδοσφαίρου στα παιδιά τα οποία έχουμε. Το βασικότερο για μένα είναι πως είναι αξιόλογοι χαρακτήρες. Να μπορέσουμε αυτά τα παιδιά να τα προωθήσουμε στη μεγάλη ομάδα γιατί υπάρχει το ταλέντο. Θέλει δουλειά αλλά θα προσπαθήσουμε».

«Εδώ και 20 χρόνια ξέρω όλες τις ποδοσφαιρικές ηλικίες της Λάρισας»

Ο προπονητής της Κ19 κ. Γιώργος Καμάκας με τη σειρά του τόνισε: «Πάνω απ’ όλα ευχαριστώ τη διοίκηση. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι αυτή τη στιγμή στην Κ19. Είμαστε ένα βήμα πριν την μεγάλη ομάδα, άρα υπάρχει συνεργασία και ένα βήμα από την Κ17 που έχει εξαιρετικό υλικό. Ότι έχει σχέση με ακαδημίες, είμαι από την πρώτη μέρα που έκανε τις ακαδημίες η ΑΕΛ από εποχή κ. Σωτηρούλη και μετά. 20 χρόνια ξέρω όλες τις ποδοσφαιρικές ηλικίες. Σε αυτό το κομμάτι δεν είναι κάτι καινούργιο τουλάχιστον για μένα. Εύχομαι στο τέλος της χρονιάς να έχουμε θετικό πρόσημο».

Η ΠΑΕ ΑΕΛ δίπλα στους πληγέντες από τις πλημμύρες

Η ΠΑΕ ΑΕΛ ευχαριστεί θερμά τους ποδοσφαιριστές των ακαδημιών (Κ19 – Κ17) και τους γονείς τους που συνεισέφεραν στη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, για να στηρίξουμε όλοι μαζί τους συμπολίτες μας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες της κακοκαιρίας «Daniel». Μάλιστα αυτές οι κινήσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες με δράσεις της ΠΑΕ προς όσους την έχουν ανάγκη.

Ευχή μας όσο το δυνατόν γρηγορότερα να επανέλθει η κανονικότητα και όλοι οι συμπολίτες μας να μην ξαναζήσουν αυτές τις πρωτόγνωρες δυσκολίες.