Εθιμοτυπική συνάντηση με την Πρόεδρο, κ. Ερμιόνη Μαλλίδη και τη Γραμματέα, κ. Μαρίνα Μαραγγού του Συλλόγου «Φίλων Πύργου Χαροκόπου» είχε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος, το πρωί της Τετάρτης, στο Δημαρχείο της Λάρισας.

Στη συνάντηση κυριάρχησε το θέμα της διάσωσης και αξιοποίησης του Πύργου, καθώς, πλέον, η κατάσταση του κτίσματος είναι σε οριακό σημείο.

Οι ενέργειες πρέπει να γίνουν άμεσα προς τους ιδιοκτήτες, ώστε να αποκατασταθεί πλήρως ο Πύργος, όπως άλλωστε είναι και υποχρεωμένοι βάσει του νόμου περί διατηρητέων ή αν δεν επιθυμούν να τον συντηρήσουν, να βρεθεί σύντομα τρόπος για την πώληση ή με κάποιο τρόπο παραχώρησή του προς τον Δήμο Λαρισαίων.

Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, ο κ. Μαμάκος υπογράμμισε την προσήλωση του Δήμου στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για τη διάσωση του Πύργου Χαροκόπου, ενώ τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου ενημέρωσαν για τη συνέχιση δράσεων και παρεμβάσεων που στοχεύουν στην ανάδειξη της αξίας του διατηρητέου κτιρίου και της σημασίας που έχει για την πόλη.