Συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους πραγματοποίησε ο βουλευτής της ΝΔ, του νομού Λάρισας, Χρήστος Καπετάνος, στο Υπουργείο Υγείας.
Η πλούσια θεματολογία της κουβέντας, έδωσε την ευκαιρία στους δυο πολιτικούς να εξετάσουν λεπτομερώς όλα τα ζητήματα υγείας που απασχολούν τα δυο μεγάλα νοσοκομεία της Λάρισας, με πρώτιστο την άμεση λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων που ξεκινάνε σήμερα στο Πανεπιστημιακό.
Όπως τόνισε στον υφυπουργό ο Χρήστος Καπετάνος, τόσο το Πανεπιστημιακό όσο και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, υποδέχονται καθημερινά περιστατικά υγείας όχι μόνο από τον ευρύτερο νομό αλλά και από τους όμορους, των Τρικάλων, της Καρδίτσας, της Μαγνησίας και όχι μόνον.

«Ο όγκος των ασθενών που εξυπηρετούν τα δυο νοσοκομεία της Λάρισας, την καθιστούν ιατρικό κέντρο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με αποτέλεσμα η ανάγκη χρηματοδότησης της νέας πτέρυγας του Γ.Ν.Λ να είναι πιο απαραίτητη από ποτέ.
Επιπλέον και τα δυο νοσοκομεία χρήζουν ενίσχυσης με ιατρικό προσωπικό, κύριο και επικουρικό σε ειδικότητες όπως νευρολόγους και ουρολόγους για να καταστούν λειτουργικότερα και αποτελεσματικότερα στην κάλυψη των αναγκών των πολυπληθών ασθενών.

Θέμα μείζονος σημασίας για το νομό μας, αποτελεί η ενίσχυση της Παιδοχειρουργικής κλινικής με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ακόμη ζήτησα από τον Υφυπουργό την έγκριση ΦΕΚ για την πρόσληψη ενός ειδικευόμενου ακτινολογίας στο Γ.Ν.Λ., καθώς και την εκπαίδευση αναισθησιολόγου στην Παιδοχειρουργική ειδικότητα, στη Θεσσαλονίκη ώστε να λειτουργήσει και στη Λάρισα η ειδικότητα του παιδοαναισθησιολόγου για παιδιά κάτω των τριών ετών, εξυπηρετώντας έτσι τις μεγάλες ανάγκες που προκύπτουν στο νομό».
Αυτά ανέφερε ο Χρήστος Καπετάνος στον Υφυπουργό Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, ζητώντας του, να εξετάσει ενδελεχώς τις ανάγκες του νομού Λάρισας, ο οποίος έχει ταλαιπωρηθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, προσθέτοντας σημαντικό όγκο δουλειάς στα δυο νοσοκομεία.

Τέλος ο κ. Καπετάνος ζήτησε την έγκαιρη αποκατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων στα Κέντρα Υγείας που η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ήδη σε προτεραιότητα.
Στη συνέχεια ο Λαρισαίος πολιτικός ευχαρίστησε τον κ. Μάριο Θεμιστοκλέους για την άμεση ανταπόκριση του στα ζητήματα υγείας του νομού.