Μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση είχε ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης με τον Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κώστα Κόλλια, στα γραφεία του Επιμελητηρίου στην Αθήνα.

Σε μια ευρεία συζήτηση όπου αναπτύχθηκαν αρκετά θέματα, οικονομικού και αναπτυξιακού κυρίως περιεχομένου, «ξεδιπλώθηκε» εκτενώς το ζήτημα της τοπικής οικονομίας και πώς μπορεί η αυτοδιοίκηση να φανεί χρήσιμη στην προσπάθεια ανάκαμψης, που θα καταβληθεί απ’ όλους τους φορείς της χώρας το επόμενο διάστημα.

«Είχαμε μία ουσιαστική συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν τον Δήμο. Μέσα από τη συζήτηση αναδείχθηκαν και θέματα που πρέπει να πραγματοποιηθούν, ώστε να υπάρξει ανάπτυξη και αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μανώλης.

«Θα πρέπει να προλάβουμε τον κίνδυνο της πανδημίας και της φτώχειας που διαγράφεται και υποβόσκει μετά την ολοκλήρωση της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και της επικρατούσας ενεργειακής και όχι μόνο κρίσης. Κοινός στόχος μας είναι η ενίσχυση της συνεργασίας με την αξιοποίηση των επιστημόνων του Οικονομικού Επιμελητηρίου, προκειμένου να συνεισφέρουν συμβουλευτικά σε θέματα μελετών και αναπτυξιακού σχεδιασμού.

Παράλληλα, ο Δήμος Τεμπών θα συνεχίσει να αποτελεί τον απόλυτο σύμμαχο των οικονομολόγων στον καθημερινό αγώνα που δίνουν για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών», προσθέτει ο κ. Μανώλης.

Από την πλευρά του ο κ. Κόλλιας ευχαρίστησε για την επίσκεψη τον Δήμαρχο Τεμπών Γιώργο Μανώλη και στη συνέχεια ανέφερε πως λόγω θεσμικής θέσης που κατέχει, έχει βαθιά γνώση των ζητημάτων που απασχολούν τους Δήμους και γενικά την Περιφέρεια.

«Στο Οικονομικό Επιμελητήριο βρισκόμαστε πάντα στη διάθεση του Δήμου συμβάλλοντας με τις γνώσεις και τις προτάσεις μας στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και στον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για το αύριο του τόπου», υπογράμμισε ο κ. Κόλλιας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κόλλιας έλκει την καταγωγή του από το Δήμο Τεμπών και συγκεκριμένα από τον Πυργετό.