Σε ανακοίνωση της "Συμπαράταξης Λαρισαίων" αναφέρονται τα εξής: 

«Τον Νοέμβριο του 2023 με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής Καλογιάννη, εγκρίθηκε, ανάμεσα στα άλλα μέτρα ανακούφισης των πλημμυροπαθών, η υποστήριξή τους από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας για 2 χρόνια με μόνη προϋπόθεση τη σχετική βεβαίωση πλημμύρας.

Λίγους μήνες μετά, η Δημοτική Αρχή του κου Μαμάκου προχωρά μόνη της με τη διαφωνία όλης της αντιπολίτευσης στην κατάργηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και αποφασίζει οι πλημμυροπαθείς «να αντιμετωπίζονται με τα ίδια κριτήρια που ισχύουν για τους υπόλοιπους ωφελούμενους»! Και την ίδια μέρα …εντάσσει ως εκτός ημερησίας θέμα την πρόταση ψηφίσματος για τη στήριξη από την Κυβέρνηση των πολιτών που επλήγησαν!

Από την μία, οι δηλώσεις του Δήμαρχου ότι «εντείνεται η δυσχερής οικονομική κατάσταση των πλημμυροπαθών». Και από την άλλη, η εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου ότι «μετά από επτά μήνες έχει αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό η καθημερινότητα των πληγέντων, ενώ σημαντικός αριθμός αυτών έχει υψηλά εισοδήματα»!

Δεν είναι να σταθεί κανείς σ’ αυτό το θέατρο παραλόγου.

Ούτε στην προσπάθεια του Αντιδημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο να ρίξει την ευθύνη της εισήγησης στον υπηρεσιακό παράγοντα.

Ούτε στις απαράδεκτες αναφορές για τους πλημμυροπαθείς, πως προσέρχονται στο κοινωνικό παντοπωλείο με μερσεντές.

Ούτε στην προσπάθεια του Δημάρχου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, καθώς την ίδια στιγμή που καταργούσε την απόφαση για την κατ’ εξαίρεση υποστήριξη των πλημμυροπαθών του Κοινωνικού Παντοπωλείου, αναφερόταν στην ανάγκη να υπάρξει πρώτα αξιολόγηση της κατάστασης και μετά να παρθούν αποφάσεις!

Το μεγάλο ζήτημα είναι η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων αυτής της Δημοτικής Αρχής, που επιλέγει να αναιρέσει μια συλλογική απόφαση για την ανακούφιση συμπολιτών μας που δοκιμάστηκαν από μια πρωτόγνωρη φυσική καταστροφή και η απογοήτευση των πολιτών που αισθάνονται ότι εμπαίζονται».