Ομόφωνα απορριπτική ήταν η απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου Εκλογικών Δαπανών και Παραβάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδος στην προσφυγή του κ. Μαμάκου κατά του Απόστολου Καλογιάννη σχετικά με τις ανακοινώσεις του Δημάρχου για την ενημέρωση των πολιτών στη διάρκεια των πλημμυρών.

Η αρμόδια επιτροπή αθώωσε πανηγυρικά τον Απόστολο Καλογιάννη, ρίχνοντας στο κενό μια ακόμα απόπειρα διχασμού και τοξικότητας ενόψει τον δημοτικών εκλογών της Κυριακής.

Η πλήρης και ομόφωνη δικαίωση του Απόστολου Καλογιάννη, αναδεικνύει για μια ακόμη φορά την εκστρατεία τοξικότητας και λάσπης που εκδηλώθηκε στην παρούσα προεκλογική περίοδο.

Λάσπη με κατευθυνόμενα δημοσιεύματα προς τον αθηναϊκό τύπο, λάσπη με ψευδείς ειδήσεις για την ποιότητα του νερού της Λάρισας, για τους δήθεν κινδύνους από το βιολογικό, για το φράγμα της Γυρτώνης, τη λειτουργία των θυροφραγμάτων, για το ρόλο της ΔΕΥΑΛ στην κρίση, για τη διοργάνωση εκδηλώσεων που είχαν ήδη ματαιωθεί και τόσα ακόμα.

Είναι πια προφανές σε κάθε πολίτη της Λάρισας, πως ο κ. Μαμάκος επέλεξε να αδιαφορήσει για το συμφέρον της πόλης και να προωθήσει μόνο την προσωπική του φιλοδοξία να γίνει δήμαρχος της Λάρισας.

Φιλοδοξία που προσπαθεί να εξυπηρετήσει σε βάρος της ίδιας της πόλης, επενδύοντας στην καταστροφή της, στη συκοφάντηση του αντιπάλου, στη διασπορά ψευδών ειδήσεων και τη βιομηχανία λάσπης και μάλιστα σε μια περίοδο που η Λάρισα περνούσε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της.

Ο κ. Μαμάκος επέλεξε εξ’ αρχής τον διχαστικό λόγο και τις καταγγελίες και αφού αυτά δεν είχαν αποτέλεσμα, προσέφυγε στην επιτροπή ελέγχου των εκλογικών δαπανών και παραβάσεων, αναγκάζοντάς την να συγκλιθεί πριν τις εκλογές, για πρώτη φορά στην ιστορία της πανελλαδικά, προκαλώντας την έκπληξη ακόμα και των ίδιων των στελεχών της, σε μια προσπάθεια να παρακάμψει τις εκλογές και να διοριστεί δήμαρχος.

Όσοι ασχολούμαστε με την αυτοδιοίκηση, έχουμε – οι περισσότεροι – μεγάλη εμπειρία από εκλογές. Ποτέ στο παρελθόν η πόλη δεν γνώρισε τέτοιες συμπεριφορές. Ακόμα και στις περιόδους της προεκλογικής έντασης, υπήρχε πάντα το στοιχείο του πολιτικού πολιτισμού και σαφή όρια στο σεβασμό των δημοκρατικών διαδικασιών, που δεν ξεπεράστηκαν ποτέ.

Η προσπάθεια που κάνει ο κ. Μαμάκος να «μικρύνει» τη Λάρισα για να φτάσει στο επίπεδο του είναι πρωτοφανής. Χρησιμοποίησε όλα τα μέσα, θεμιτά και κυρίως αθέμητα, υπόγειες διαδρομές Λάρισα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Λάρισα, ψέματα, καταγγελτικό λόγο και συκοφαντία.

Η Λάρισα δεν πρόκειται να ανεχθεί τέτοιες συμπεριφορές. Θα τις «τιμωρήσει» με τον πλέον εμφατικό τρόπο στην κάλπη της Κυριακής.