Το Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας υποδέχθηκε με μεγάλη χαρά το Σάββατο 21/10 τον διακεκριμένο μαέστρο, πιανίστα και παιδαγωγό Δημήτρη Δημόπουλο, σταθερό συνεργάτη και φίλο από την ίδρυση του το 2003 έως σήμερα για μια συμβουλευτική συνεδρία με όλους τους καθηγητές πιάνου του ωδείου.

Η συνεδρία αυτή είχε σκοπό να ανανεώσει το σύνολο της θέσης του οργάνου αυτού στην εκπαίδευση των σπουδαστών του Σ.Ω.Λ., (ρεπερτόριο, σύγχρονη αντίληψη στην παιδαγωγική και την τεχνική του) καθώς θα επαναληφθεί μέσα στο σχολικό έτος, ώστε να αποτελέσει ένα εργαστήρι από το οποίο θα προκύψει όφελος για τους καθηγητές και κυρίως για τους σπουδαστές του ωδείου μα

Ο Δημήτρης Δημόπουλος σπούδασε μουσική με τον Τώνη Σακελλάριο και τον Γιάννη Τσανακά στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, από όπου και αποφοίτησε με άριστα και πρώτο βραβείο.

Συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Βασιλικό Κολλέγιο του Λονδίνου (R. Gerald) και στην Ακαδημία Ferenc Liszt της Βουδαπέστης (L. Baranyai), με ειδίκευση στο πιάνο, τη μουσική δωματίου και τη νέα μουσική. Έμαθε επίσης κοντά στον R. Szidon.

Τα τελευταία 25 χρόνια ενεργοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα μουσικής δράσης, παίζοντας μουσική από τον Frescobaldi μέχρι τον Murail ως σολίστ και ως μέλος συνόλων. Έχει δώσει πάνω από 100 πρεμιέρες και πολλοί συνθέτες έχουν αφιερώσει τα έργα τους σε αυτόν, ενώ έχει ηχογραφήσει για την Ελληνική, Γερμανική και Ισπανική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση.

Ως καθηγητής έχει διδάξει στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και σε πολλές θερινές Ακαδημίες σε όλη την Ελλάδα. Ο Δημήτρης είναι ο ιδρυτής των Σεμιναρίων της Κοζάνης (1988). Διηύθυνε το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης μέχρι το 1999 και από τότε διευθύνει τη Συμφωνική Ορχήστρα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και το δικό του Ωδείο στην Κοζάνη.