Με την έναρξη του νέου έτους οι αγρότες και παραγωγοί της Αγιάς προχωρούν σε συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της περιοχής, την Τρίτη 3 Ιανουαρίου στις 11πμ. 

Όπως σημειώνεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση της ΕΟΑΣΝΛ:

“Χθες βράδυ στην Αγιά πραγματοποιήθηκε ιδιαίτερα μαζική σύσκεψη αγροτών μετά από κάλεσμα της ΕΟΑΣΝΛ και των Α.Σ της περιοχής.

Στην σύσκεψη πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τις επαφές με το υπουργείο τις προηγούμενες ημέρες, αναφορικά με την κυβερνητική δέσμευση ότι θα υπήρχε κάλυψη του χαμένου εισοδήματος μηλοπαραγωγών και καστανοπαραγωγών ως τις 15 Δεκεμβρίου.

Δείξαμε όλη την καλή διάθεση και θέληση μας, κάναμε υπομονή και περιμέναμε από τις 24 Νοεμβρίου την κυβερνητική ανακοίνωση με το ύψος του ποσού που θα δοθεί για την κάλυψη του χαμένου εισοδήματος.

Από τις 15 Δεκεμβρίου με καθυστέρηση της ανακοίνωσης, με νέες ημερομηνίες από μέρα σε μέρα μέχρι σήμερα 30 Δεκεμβρίου δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση.

Η χθεσινή σύσκεψη αποφάσισε να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας με τον μόνο τρόπο που μπορεί να ακουστεί η φωνή μας, να δείξουμε την αποφασιστικότητα μας, να πέσουμε το υπουργείο.

Με την ενότητα και την μαζική συμμετοχή μας! Με τα τρακτέρ στον δρόμο!

Απευθύνουμε αγωνιστικό κάλεσμα σε όλους τους αγρότες της Αγιάς να συμμετέχουν με τα τρακτέρ τους στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Ιανουαρίου και ώρα 11 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία της Αγιάς."