Οι άνθρωποι είμαστε φτιαγμένοι από ιστορίες και οι ιστορίες αποκτούν νόημα όταν τις μοιραζόμαστε!

Με αφορμή αυτήν την σκέψη και το παραμύθι «Πετρόσουπα», το Εργαστήρι Ζωής του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας - Ο.ΚΑ.ΝΑ. και οι εκπαιδευόμενοι του 2ου ΣΔΕ Λάρισας συναντήθηκαν και συζήτησαν για τη δύναμη της ομάδας.

Εκπαιδεύτριες του Εργαστηρίου Ζωής συντόνισαν το εργαστήρι Παραμυθιού που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του 2ου ΣΔΕ Λάρισας, όπου οι εκπαιδευόμενοι «μαγείρεψαν» τις δικές τους «ομαδόσουπες» με υλικά όπως ελπίδα, συνεργασία, σεβασμός, ελευθερία και αγάπη.

Τέλος, συνόδευσαν τις «ομαδόσουπες» με τη δημιουργία μίας ιστορίας που δημιουργήθηκε λέξη προς λέξη, φράση προς φράση από τα μέλη της ομάδας των εκπαιδευομένων του ΣΔΕ, συμπληρώνοντας ο ένας τη σκέψη του άλλου.

Η συνεργασία αυτή αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης κίνησης προς την τοπική κοινότητα που πραγματοποιείται φέτος από το Εργαστήρι Ζωής και το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας – Ο.ΚΑ.ΝΑ. με στόχο τη «συν – κατασκευή», ενός άτυπου τοπικού δικτύου φορέων, εκπαιδευτικών δομών και υπηρεσιών της περιοχής που συμβάλλουν στον τομέα της ψυχοκοινωνικής υγείας και ανάπτυξης.

Αυτή η πολύπλευρη έννοια της «Συν-κατασκευής» αποτελεί το φετινό μήνυμα του Εργαστηρίου Ζωής όπως διαμορφώνεται και εξελίσσεται καθημερινά μέσα από τις διεργασίες των ομάδων του και ακουμπά στη σύγχρονη ανάγκη για επαναπροσδιορισμό, συνέργεια, σύνθεση και σύνδεση!

Το εργαστήρι συντόνισαν οι εκπαιδεύτριες του εργαστηρίου Παραμυθιού του Εργαστηρίου Ζωής, Χριστίνα Βράκα και Βάσια Μακρυδάκη.