Στους δρόμους βγήκαν ξανά οι αγρότες του Τυρνάβου και της ευρύτερης περιοχής. Η απόφαση πάρθηκε στην γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των Αγροτικών Συλλόγων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Τυρνάβου.

Τα τρακτέρ κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία στον Τύρναβο και έστειλαν μήνυμα στην νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 25 Ιουνίου να ενδιαφερθεί άμεσα για την πολύ δύσκολη κατάσταση που δημιουργήθηκε από το υψηλό κόστος καλλιέργειας και τα σοβαρά προβλήματα από τις τελευταίες βροχοπτώσεις που ήδη προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε αμπέλια και φρούτα αλλά και σε κηπευτικά.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου Στέλιος Τσικριτσής.

Αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου που δεν κατάφερε να ηλεκτροδοτήσει τις γεωτρήσεις στον Αμπελώνα και ενώ δεν υπάρχει υδατικό πρόβλημα οι καλλιέργειες κινδυνεύουν με καταστροφή.

Τους αγρότες στήριξαν με την παρουσία τους οι υποψήφιοι βουλευτές Καριπίδης Ιωάννης, Ακριβούλη Ζωή και οι Επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Τυρνάβου Χρήστος Τσιόπας και Σάμερ Αθανάσιος Αμάρι.

Με τις κινητοποιήσεις τους διεκδικούν:

Άμεση ενίσχυση όλων των αγροτών του Δήμου Τυρνάβου λόγω των αυξημένων καλλιεργητικών εξόδων(τριπλασιασμός ψεκασμών) την φετινή χρονιά εξ αιτίας των συνεχόμενων βροχοπτώσεων.

Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των αγροτών της ευρύτερης περιοχής στις καλλιέργειες (αμπελοκαλλιέργεια,αχλαδοκαλλιεργεια,πυρηνοκαρπα,κερασια,αμυγδαλα μυδικη και κηπευτικά)που έχουν υποστεί ζημιά με έξαρση ασθενειών από τις βροχοπτώσεις καθώς θεωρείται δεδομένη η απώλεια παραγωγής.

Άμεσες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ των αγροτών που καταστράφηκε η παραγωγή τους από τις χαλαζοπτωσεις.

Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που να αποζημιώνει τους αγρότες και κτηνοτρόφους στο 100% της ζημιάς και στην παραγωγή και στο κεφάλαιο για όλα τα ζημιογόνα αίτια.

Άμεσα να επασυνδεθεί το ρεύμα από την ΔΕΗ στο ΤΟΕΒ ΜΑΤΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ στον Αμπελώνα.

tirnavospress.gr