Σε δυναμικές κινητοποιήσεις σε τέσσερα διαφορετικά σημεία της περιφερειακής ενότητας Λάρισας προχώρησαν οι αγρότες, διεκδικώντας άμεσα αποζημιώσεις από τις καταστροφές που υπέστη ο Θεσσαλικός κάμπος στη διάρκεια των πλημμυρών του περασμένου Σεπτεμβρίου και ικανοποίηση μίας σειράς χρόνιων αιτημάτων τους.

Κινητοποιήσεις έγιναν στην Όσσα από τους αμυγδαλοπαραγωγούς, στην Ελασσόνα, από αγρότες και κτηνοτρόφους, στην Αγιά από μηλοπαραγωγούς και στον Πλατύκαμπο από τους πληγέντες αγρότες των παρακάρλιων περιοχών, τα χωράφια των οποίων εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από το νερό!

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη διάρκεια της εξαγγελίας της κινητοποίησης των αμυγδαλοπαραγωγών στην Όσσα, η κυβέρνηση προχώρησε σε ανακοίνωση προκαταβολής αποζημιώσεων. Ωστόσο, οι αγρότες της περιοχής προχώρησαν σε δυναμική κινητοποίηση με τρακτέρ, τονίζοντας ότι το ύψος της προκαταβολής δεν έγινε γνωστό ούτε καν στους ίδιους.

Στα κοινά αιτήματα των κινητοποιήσεων, έτσι όπως αποφασίστηκαν σε συσκέψεις του προηγούμενου διαστήματος, που οδήγησαν στη σημερινή πανελλαδική ημέρα δράσης των αγροτών, είναι, το υψηλό κόστος παραγωγής, η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να αποζημιώνονται στο 100% της κατεστραμμένης παραγωγής, κ.λπ.

Στα ιδιαίτερα αιτήματα, οι αμυγλαδοπαραγωγοί της Όσσας διεκδικούν άμεσα τις αποζημιώσεις από τον παγετό της άνοιξης του 2023, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Ελασσόνας διεκδικούν αποζημιώσεις από τις καταστροφές που υπέστησαν από τις καιρικές συνθήκες και οι αγρότες των παρακάρλιων περιοχών των δήμων Αγιάς και Κιλελέρ να βρεθεί άμεσα λύση για την απομάκρυνση των εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού που σκεπάζει 200.000 στρέμματα στην ευρύτερη περιοχή μετά τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα, στην κινητοποίησή τους που έγινε στον Πλατύκαμπο βρέθηκε και ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας, ο οποίος ζήτησε από την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα.

ertnews.gr