Εδώ και λίγες ημέρες έχει ξεκινήσει το μάζεμα του αμυγδάλου στις βασικές ζώνες καλλιέργειας. Συγκεκριμένα, προχωρά η συγκομιδή του αμυγδάλου στις περισσότερες περιοχές του Δήμου Τεμπών, με τις αποδόσεις να είναι ικανοποιητικές, μετά από πολλά χρόνια ζημιών και μηδενικής παραγωγής.

Ο Δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μακρυχωρίου κ. Γιάννη Μπούτο και τον Πρόεδρο της Ομάδας Παραγωγών Μακρυχωρίου και δημοτικό σύμβουλο κ. Νίκο Μητσογιάννη, μετέβησαν σε αμυγδαλεώνες για να δούνε πως προχωράει η συγκομιδή του αμυγδάλου και να συζητήσουν με τους παραγωγούς τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους.

«Στην περιοχή του Δήμου Τεμπών, από πληροφορίες των παραγωγών, έχει ολοκληρωθεί η συγκομιδή των αμυγδάλων ποικιλίας Τουόνο, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η συγκομιδή της Φυριανιάς, Τέξας και άλλων ποικιλιών», δηλώνει ο Δήμαρχος Γιώργος Μανώλης.

«Η παραγωγή είναι σαφώς ικανοποιητική, με υψηλές αποδόσεις, μετά από πολλά χρόνια λόγω των ζημιών και υπάρχει καλή ζήτηση για το προϊόν. Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει με την έλλειψη των εργατικών χεριών και οι περισσότεροι παραγωγοί στρέφονται στη μηχανική συγκομιδή. Σε σχέση με τις τιμές είναι πολύ νωρίς για να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση», προσθέτει ο Δήμαρχος.