Περισσότερα από 1.000 άτομα, αθλητές μαζί με προπονητές, τους συνοδούς τους και τους θεατές προβλέπεται να συγκεντρώσει συγκεντρώνει το 2o Διεθνές Τουρνουά Ελληνορωμαϊκής Πάλης Oghistos Cup 2024 που φιλοξενείται την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στον Πλατύκαμπο.

Το τουρνουά διοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης και το Σύλλογο «Ογχηστός» με την υποστήριξη του Δήμου Κιλελέρ.

Σε συνέντευξη τύπου, οι διοργανωτές αναφέρθηκαν στη μεγάλη σημασία του τουρνουά, τόσο για την προβολή και διάδοση του αθλήματος, όσο και για τη συμβολή του στην τοπική οικονομία και στην ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού.

Αχιλλέας Χατζούλης, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού. Αθλητισμού και Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κιλελέρ:

«Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στον Πλατύκαμπο φιλοξενείται το 2ο Διεθνές τουρνουά ελληνορωμαϊκής πάλης Oghistos Cup 2024. Συνεργαζόμαστε με την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης και το Σύλλογο «Ογχηστός». Στο τουρνουά αναμένεται να συμμετέχουν 30 σύλλογοι, περισσότεροι από 300 αθλητές, 250 από την Ελλάδα και 50 περίπου από την Σουηδία, την Ρουμανία και την Βουλγαρία.

Είμαστε χαρούμενοι που διοργανώνεται στην περιοχή μας ένα τόσο μεγάλο διεθνές τουρνουά με τη συμμετοχή πολλών και σημαντικών αθλητών στο ανακαινισμένο κλειστό γυμναστήριο Πλατυκάμπου. Αξίζει να αναφερθώ στον καταπληκτικό Σύλλογο «Ογχηστός» που έχει πάρα πολλά παιδιά και στον οποίο επικεφαλής, με τεράστια προσφορά, είναι ο Χάρης Χονδρονάσιος.

Στηρίζουμε τον Ογχηστό, ένα σύλλογο πρότυπο, που αναδεικνύει πρωταθλητές και κάνει μια πολύ σοβαρή δουλειά. Ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς που βοηθάνε για να καλύψουμε τις όποιες ανάγκες για τη διοργάνωση του τουρνουά. Μεγάλη είναι και η βοήθεια των εθελοντών του Δήμου μας που συμβάλλουν στην ομαλή διοργάνωση».

Αντώνης Λιάνος, Υπεύθυνος Οργάνωσης Αγώνων από τη Εθνική Ομοσπονδία Πάλης:

«Το συγκεκριμένο τουρνουά πραγματοποιείται στο πλαίσιο των στοχευμένων πρωτοβουλιών της Ομοσπονδίας για την ανάπτυξη του αθλήματος στην περιφέρεια. Θέλουμε το άθλημα να γίνει ακόμη πιο γνωστό. Συνεργαζόμαστε με το Χάρη Χονδρονάσιο γι’ αυτό το μεγάλο τουρνουά.

Παράλληλα η συνεργασία που έχουμε με το Δήμο Κιλελέρ βλέπουμε ότι αποδίδει καρπούς καθώς η συμμετοχή των συλλόγων και των αθλητών είναι πολύ μεγάλη. Ευχαριστούμε όλους για τη βοήθεια και είμαστε σίγουροι ότι η διοργάνωση μας θα είναι επιτυχημένη».

Χάρης Χονδρονάσιος, προπονητής Συλλόγου «Ογχηστός», Ομοσπονδιακός τεχνικός Κλιμακίου Εθνικών Ομάδων Πάλης Κεντρικής Ελλάδας:

«Ανοίγουμε την Κυριακή τις πύλες του Κλειστού Γυμναστηρίου Πλατυκάμπου για να φιλοξενήσουμε περισσότερους από 300 αθλητές από τέσσερις χώρες. Είναι ένα μεγάλο τουρνουά που στηρίζεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης και το Δήμο Κιλελέρ. Φιλοδοξούμε να γίνει θεσμός και τα επόμενα χρόνια να έχουμε πολλές ανάλογες διοργανώσεις.

Ευχαριστώ τους χορηγούς, τους εθελοντές, τους αθλητές που συνέβαλλαν στην συγκέντρωση των τοπικών προϊόντων που θα προσφερθούν στις αποστολές. Στόχος μας πέρα από την αθλητική διοργάνωση είναι και η προβολή του αγροδιατροφικού πλούτου και των ποιοτικών προϊόντων του τόπου μας».